"IAKO REDOVNO ČISTIM MAŠINU, VEŠ JE POČEO DA SMRDI" Uz ovaj trik biće kao NOVA, evo šta je ključno da bi odeća mirisala DANIMA (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

22.05.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko god da je čistila, veš nije prijatno mirisao, zato je odlučila da podeli ove trikove sa svima koji ne znaju u čemu je problem.

"IAKO REDOVNO ČISTIM MAŠINU, VEŠ JE POČEO DA SMRDI" Uz ovaj trik biće kao NOVA, evo šta je ključno da bi odeća mirisala DANIMA (VIDEO)

Foto: TikTok/dzenita.asya

Dženita Kartalmis redovno čisti veš mašinu, ali i pored njenog truda veš joj i dalje ne miriše prijatno. Zbog toga, odlučila je da podeli sa svima koje trikove je primenjivala kako bi i vama olakšala svakodnevne poslove. U videu na TikTok - u pokazala je korak po korak i oduševila korisnike pomenute društvene mreže.

- Za početak sam promenila deterdžent i omekšivač. A uz ova dva trika veš će vam mirisati danima. Par kapi omiljenog eteričnog ulja stavite na vatice u pregradicu sušilice. Jedan limun, mirišljava pasta za zube i mirisaće na sveže - rekla je na početku videa.

Foto: shutterstock

Vađenje veša iz mašine

Na polovinu limuna stavite pastu za zube. Time istrljajte vrata sa unutrašnje strane bubnja mašine.  Tim limunom ili drugom polovinom koja je ostala istrljajte gumu u mašini, ali i bubanj. Nakon toga uključite program kako bi se to ispralo. Mašina će blistati i nakon ova dva trika i biće kao nova, a veš neće mirisati na "ustajalo".

U komentarima, korisnice su podelile svoja iskustva i neke savete koji bi mogli da vam pomognu. 

"Takođe, kada je mašina prazna, neka ti uvek stoji otvorena, tako se suši izlazi vlaga iz nje. To je jedan od razloga zašto može da smrdi", "Pretpostavljam da ne koristite visoke temperature za pranje, zato se mašina usmrdi", "Kod mene je počelo da smrdi, ali se ispostavilo da se grejač u mašini pokvario, promenili sami i opet sve miriše lepo", "U mašinu ubacite par tableta za mašinu za sudove ili sodu bikarbonu i sirće, to neutrališe mirise", pisali su ispod videa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading