MAGIČNA PASTA ZA BLISTAVO ČIST ŠPORET: Uništava i najtvrdokornije mrlje u par poteza

Autor: N.J.

Lifestyle

07.04.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako ćete najbolje očistiti rernu.

MAGIČNA PASTA ZA BLISTAVO ČIST ŠPORET: Uništava i najtvrdokornije mrlje u par poteza

Foto: YouTube/ Aurikatariina

Da li vam čišćenje rerne spada u teže kućne poslove? Nekima je to posebno mrsko pa preskaču čišćenje i po mesec dana. Ako želite sebi da olakšate predlažemo vam da probate domaću pastu za čišćenje koja ima samo tri sastojka i izuzetno je jednostavna kako za pravljenje tako i za korišćenje. Brzo i lako pomoći će vam da uklonite i najtvrdokornije mrlje. Potrebno je da pomešate prašak za sudove, sirće i vodu. Da bi bilo efikasnije sirće možete ugrejati.

Sastojci:

1/2 šolje praška za sudove 

1,5 šolja sode bikarbone 
3/4 šolje sirćeta 

U posudi pomešajte prašak za sudove, sodu bikarbonu i sirće. Izvadite rešetke iz rerne, pa utrljajte dobijenu penu. Lepo namažite i vrata, dno i ivice. Malo istrljajte, a onda ostavite da stoji nekih 20 minuta. Isperite. Rešetke spustite u kadu koju ste napunili toplom vodom i unutra sipajte istu penu, koju ste napravili od iste količine sastojaka. Ostavite da stoje 20 minuta, pa istrljajte i isperite, prenosi "Stvar ukusa".

Foto: pixabay.com

Soda bikarbona u tegli

Čišćenje rerne na još jedan način

Treba vam voda, soda bikarbona, dve krpe, gumene rukavice, sirće u bočici sa raspršivačem. Potrebno je da napravite pastu od sode bikarbone. Uzmi jednu šolju kao meru i napunite je sodom bikarbonom. Onda dodajte u sodu bikarbonu tri velike kašike vode i tako postepeno dodajte malo po malo kako biste pravili pastu.

Čišćenje: Uzmite četku kojom na primer nanosite ulje preko nekog peciva, mislimo na onu sa gumenim delom. Zatim njom tu pastu od sode bikarbone mažite po mrlji. Poenta je da to lepo zamažete i slobodno stavite veću količinu paste, znači ne neki tanak sloj.

Nakon što ste tako zamazali unutrašnjost rerne, samo zatvorite vrata od iste i ostavite preko noći tako. Kada pipnete i dalje će biti malo mokro. Da biste lakše skinuli pastu koja je stajala, uzmite lopaticu za palačinke. To vam je kao neka vrsta špatule kojom ćete da sastružete to iz rerne. Uzmite vlažnu krpu i očistite sodu bikarbonu.

Foto: YouTube/ Mr. Gizmo

Čišćenje rerne

Poslednji korak: Sirće iz bočice isprskajte kako u unutrašnjost tako i na staklo od vrata rerne. Krpom sve obrišite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading