BIĆE KAO NOVA! Očistite POŽUTELA vrata sodom bikarbonom u jednom koraku, ali ključ je da se koristi ovako

Autor: N.J.

Lifestyle

29.03.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekima čišćenje vrata predstavlja pravu glavobolju.

BIĆE KAO NOVA! Očistite POŽUTELA vrata sodom bikarbonom u jednom koraku, ali ključ je da se koristi ovako

Foto: Unsplash/ Anton

Vrata i kvake dodirujemo sigurno svakodnevno, ako ništa bar slučajno u prolazu. Nisu naš fokus što se tiče čišćenja, ali i ona jednom moraju doći na red. Ako su već dugo zaprljana i požutela, to ne znači da su neupotrebljiva već da samo uz prave sastojke ih morate vratiti u prvobitno stanje. 

Kako ne biste morali da farbate stolariju postoji način kako da perfektno očistite, pa da vrata budu kao nova. Napravite jednu smesu od sode bikarbone, limuntusa i vode. Vlažnom krpom pomenutom smesom i kružnim pokretima čistite vrata. Tamo gde su mrlje tvrodokornije malo jače pritisnite. Posle toga vrata jednostavno prebrišite. 

Kvake takođe možete dezinfikovati, a za to će vam biti potrebno sredstvo za dezinfekciju. U bocu sa raspršivačem prespite malo smese i poprskajte vrata odnosnu kvaku, nakon toga samo prebrišete. 

Probajte i rastvor za višestruku primenu

Foto: shutterstock

Čišćenje površine ubrusom

Sastojci:

250 mililitara hidrogena, najbolje je da koristite od 3 odsto

Tri velike kašike soda bikarbone
Kapljica - dve tečnog sapuna ili deterdženta za pranje sudova

Hidrogen i sodu bikarbonu pomešajte. Kada dobijete glatku smesu onda sipajte deterdžent, sve se to promeša pa se prespe u bocu sa raspršivačem. Kada krenete da prskate po tepihu ili dušeku, počeće da peni. Sačekate da se površina osuši (to možete da ubrzate fenom za kosu), i na kraju iščetkajte suvom četkom ili usisajte, objašnjava "Krstarica".

Ako želite samo da osvežite tepih ili neki dušek, potrebna je soda bikarbona. Pospete je po tepihu i samo usisate nakon toga.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading