UKLONITE ZADEBLJALU KOŽU SA PETA: Jednom metodom dobićete lepa i mekana stopala

Autor: N.J.

Lifestyle

04.04.2023

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žuljevi, pukotine i ispucala koža - ne zna se šta je gore.

UKLONITE ZADEBLJALU KOŽU SA PETA: Jednom metodom dobićete lepa i mekana stopala

Foto: Unsplash/Rune Enstad

Svi znamo čemu služi pasta za zube. I verovatno nikada ne biste razmišljali kako biste još pastu upotrebili nego da operete zube. Ipak, pokazalo se kako se još pasta može koristiti, a to je verovali ili ne za pete. Ispucale pete, žuljevi i mrtva koža uz ovaj jednostavan trik sada će biti prošlost. Pogledajte u nastavku šta bi trebalo da uradite, prilično je jednostavno. Pasta za zube postaće vaš put do savršenstva i predivno mekanih stopala.

Pasta se u ovom slučaju koristi kao neka vrsta pilinga koja skida sve mrtve ćelije. Kada ih u potpunosti skinete, nakon toga nanesite neku hidratantnu kremu kako bi vam koža ostala mekana. Sigurno ćete biti oduševljeni rezultatima. Ipak, važno je napomenuti da ne koristiti pastu ako imate velike pukotine ili neke rane jer ona sadrži mentol i moglo bi zbog toga da vas peče.

Foto: printskrin/youtube

Sređene pete

Razlozi ispucalih peta mogu biti i:

Starenje

Izloženost kože toploti

Nošenje obuće koja nije adekvatna

Vazelin za pete - Nega na još jedan način

Skinite mrtav sloj kože tokom kupanja. Lepo osušite noge. Za sledeći korak treba vam vazelin. U debelom sloju stavite vazelin na pete, a onda preko obujte pamučne čarape. Sutradan će koža biti kao bebina.

Foto: pixabay.com

Žena u cipelama sa visokom štiklom

Piling za pete od turske kafe

Za kraj, ako vašim stopalima želite da pružite baš pravi ugođaj napravite jedan piling. Skuvajte tursku kafu, a ono što ostane iskoristite za pripremu. Uzmite talog koji je ostao i pomešajte ga sa malo kokosovog ulja i dobro trljajte dok stopala ne postanu mekana kao bebina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading