NA OVIM MESTIMA DLAKE SE NIKAKO NE ČUPAJU! Možete da dobijete opasnu infekciju, a evo šta smete da sređujete

Autor:

Lifestyle

07.03.2023

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovim delovima tela dlake se nikako ne čupaju!

NA OVIM MESTIMA DLAKE SE NIKAKO NE ČUPAJU! Možete da dobijete opasnu infekciju, a evo šta smete da sređujete

Foto: pexels.com

Dlačice na telu su prirodna stvar, ali mnogima smetaju zbog čega odluče da ih uklone najviše iz estetskih razloga. Kada se odlučite na takav korak bitno je da znate da nije dobro ukloniti ih baš na svim mestima i zapravo, postoje neka "kritična".

Stručnjak za lepotu Fides Baldesberger podelila je savete i trikove o čupanju dlaka na "nezgodnim" mestima koje bi trebalo da izbegavate, a najviše iz zdravstvenih razloga. Kako ona kaže dlake nikako nije preporučljivo čupati u nosu, ako su urasle, na mladežima, oko bradavica, pazuhu i bikini zoni.

Nos

To je prvo mesto koje bi trebalo da izbegnete.

- Zona broj jedan bez pincete je nos. Nikada ne čupajte dlačice u nosu. Dlake u nosu su tu da speče infekcije i bakterije. Osim toga, neverovatno je bolno - upozorava vas ona.

Foto: Shutterstock

Žena sprema brijač

Mladež

Ako dlaka raste iz mladeža, ne dirajte!

- Mladeži iz kojih rastu male dlačice vrlo su česti. Ali čupanje ovih dlačica može da izazove upalu i infekciju. Nikad ih ne dirajte pincetom - objašnjava.

Urasle dlake

- Urasle dlake su tako nezgodne, a čekanje da prođu je agonija. Ali stiskanje urasle dlake može dovesti do infekcije i ožiljaka. Umesto toga koristite paru, vruće kupke i piling kako biste nežno izbacili dlaku - priča ona i napominje da je mnogo bolje da uzmete pincetu, ali tek kada dlaka izađe na površinu.

Foto: pixabay.com

Brijač

Bradavice, pazuh i bikini regija

- Koža je neverovatno osetljiva na tim područjima i lako može da se izritira. Čupanje osetljive kože takođe može biti bolno i nije vredno uklanjanja - savetuje da povedete računa i o tim mestima, prenosi "Mondo".

Dlačice na bradi, gornjoj usni, obrvama, nožnim prstima i zglobovima prstiju su prihvatljive za pincetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading