RASTVOR OD TRI SASTOJKA IMA VIŠESTRUKU PRIMENU: Mrlje nestaju u sekundi i sve ostaje čisto i mirisno

Autor: N.J.

Lifestyle

15.03.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li želite da se rešite mrlja sa dušeka ili da očistite tepihe?

RASTVOR OD TRI SASTOJKA IMA VIŠESTRUKU PRIMENU: Mrlje nestaju u sekundi i sve ostaje čisto i mirisno

Foto: shutterstock

Ako vas muče prljavi tepisi ili mrlje na dušeku možete sami pripremiti odličan rastvor i rešiti problem. Dobra stvar ovog recepta je što rastvor možete koristiti ako se borite sa prljavštinama na oba pomenuta mesta, to govori koliko je praktičan i efikasan. Ne morate trošiti novac na skupe proizvode, samo odvojite malo vremena da rastvor sastavite i mrlje će nestati bez mnogo muke.

Recept je veoma jednostavan, a sastojci su pristupačni. Takođe, ovaj rastvor pomoći će vam da neutrališete i neprijatne mirise.

Foto: Shutterstock

Žena uređuje dnevnu sobu

Sastojci:

250 mililitara hidrogena, najbolje je da koristite od 3 odsto

Tri velike kašike soda bikarbone
Kapljica - dve tečnog sapuna ili deterdženta za pranje sudova

Hidrogen i sodu bikarbonu pomešajte. Kada dobijete glatku smesu onda sipajte deterdžent, sve se to promeša pa se prespe u bocu sa raspršivačem. Kada krenete da prskate po tepihu ili dušeku, počeće da peni. Sačekate da se površina osuši (to možete da ubrzate fenom za kosu), i na kraju iščetkajte suvom četkom ili usisajte, objašnjava "Krstarica".

Ako želite samo da osvežite tepih ili neki dušek, potrebna je soda bikarbona. Pospete je po tepihu i samo usisate nakon toga.

Foto: Photo by Ryan Christodoulou on Unsplash

Čista dnevna soba

Još jedan trik

Ako imate problema sa neprijatnim mirisima u kupatilu, probajte sledeće:

Uzmite malo vate i natopite je mirišljavim uljem. Vatu možete da odložite na neko nevidljivo mesto. Na primer, ako imate neku vazu u kupatilu ili neku figuru sklonite vatu tu, a miris će trajati sigurno nekoliko dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading