POZNATI BLISTALI NA CRVENOM TEPIHU: Održana premijera filma "Indigo kristal"

Autor:

Zabava

08.03.2023

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Debitantsko ostvarenje Luke Mihailovića prikazano je sinoć u MTS dvorani i Sinepleks Galeriji u Beogradu, gde su se posetiocima poklonili članovi autorske i glumačke ekipe.

POZNATI BLISTALI NA CRVENOM TEPIHU: Održana premijera filma "Indigo kristal"

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Milica i Miodrag

Debitantsko ostvarenje mladog reditelja i scenariste Mihailovića, posebno po snimanju u njegovom rodnom Šapcu i crno beloj fotografiji Vladimira Milivojevića i Vladimira Đurića, dobilo je sinoć višeminutne aplauze i ovacije posetilaca.

U Mts dvorani crvenim tepihom prošetali su glumci Nina Janković, Miodrag Radonjić, Denis Murić, Miloš Petrović Teojpec, Pavle Mensur i drugi. Mnoge poznate ličnosti došle su da podrže kolege, a među njima Miloš Biković, Sloboda Mićalović, Jelisaveta Orašanin...

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Film je tokom dva meseca sniman u Šapcu, a Radonjić je rekao novinarima da će mu ostati dugo u pamćenju to što su "mnogo radili, snimali naporno", ali i što su Šapčani ekipi "donosili gibanicu, pogače sa čvarcima". 

Govoreći o razlici njegovog lika u "Indigo kristalu" u odnosu na prepoznatljivo pojavljivanje u filmskom i televizijskom serijalu "Južni vetar", Radonjić je naveo da se uvek trudi da igra drugačije uloge. Prema njegovom mišljenju, crnobela fotografija "Indigo kristala" postala je  trend u svetu, a kao omiljeni takav film istakao je domaći "Kad budem mrtav i beo" (1967).

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Odgovarajući na novinarska pitanja, Nina Janković je rekla da je snimanje u rodnom gradu shvatila kao ogromnu odgovornost, da crnobela fotografija doprinosi težini filma i da je osećala sigurnost igrajući pored svog poznanika Radonjića.

- Ovu ulogu posvećujem mojoj drugarici Maji koja je preminula mesec dana pre snimanja filma. Zamolila sam da se moj lik zove Maja - naglasila je glumica.

Film tokom četiri dana prati Vuka, povratnika iz zatvora koji pokušava da se asimiluje u društvo, a gonjen samoubistvom najboljeg druga, pokušava da spase njegovog mlađeg brata. Redovno bioskopsko prikazivanje "Indigo kristala" počinje 9. marta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading