OVAKO SE ČISTI SUDOPERA ZA 10 MINUTA: Bilo da je zapušen odvod ili je samo prljava, jeftina smesa rešava sve probleme!

Autor: N.J.

Lifestyle

18.02.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako iskoristite sodu bikarbonu i sirće, lako ćete očistiti sudoperu, samo uradite sledeće.

OVAKO SE ČISTI SUDOPERA ZA 10 MINUTA: Bilo da je zapušen odvod ili je samo prljava, jeftina smesa rešava sve probleme!

Foto: Printscreen/YouTube

Subota možda nije pravi dan za čišćenje, ali ovakve trikove ne smete propustiti! Rezultat će biti perfektno čista sudopera, a u nastavku može pogledati kako da isti efekat postignete i dok čistite šporet.

U jednu činiju sipajte oko četiri kašike sode bikarbone. Zatim sipajte sirće, malo po malo, dok ne napunite činiju. Izvadite delove koje sprečavaju protok hrane u odvod i stavite ih u činiju gde je soda bikarbona i sirće. Pored toga potrebna vam je četkica za zube i sunđer.

Sudoperu poprskajte nekim sredstvom za čišćenje. Dok to stoji tako četkicom i sunđerom oribajte delove koje su u činiji. Dodajte još sode bikarbone na sunđer pa oribajte sudoperu. Nakon toga sve isperite. Kuhinja će biti kao nova, a sudopera pogotovo!

Foto: Printscreen/ YouTube

Čišćenje delova iz sudopere

Još trikova za čišćenje kuhinje

Foto: YouTube/ Aurikatariina

Čišćenje delova iz rerne providnom folijom

Čišćenje rerne

Unutrašnjost rerne poprskajte sredstvom. Ako imate mogućnost da izvadite određene delove kako biste ih bolje očistili, uradite to. Kada ste stavili sredstvo, onda preko stavite providnu foliju, tako da prekrije sve strane. Ostavite tako jedan sat. Uzmite žicu, a zatim sve izribajte pa pokupite vlažnom, čistom krpom. Čišćenje stakla od rerne, mnogo je lakše. Ponovite korak, isto poprskajte sredstvom za čišćenje ili odmašćivanje, zatim istrljajte sunđerom. Bilo bi odlično da imate metalnu pločicu za čišćenje stakla kojom ćete prevući preko masnoća i skinuti je. Na kraju pokupite sve što ste skinuli vlažnom krpom.

Ako na još nekim delovima rerne, osim na staklu, imate jasno vidljive mrlje možete ih skinuti metalnom pločicom.

Rešetku iz rerne očistite tako što ćete naprskati sredstvo, a onda preći žicom za pranje sudova grubim pokretima. Prebrišete ih čistom krpom, pa onda okrenete i to ponovite na drugoj strani.

Ovako će vam kuhinja biti kompletno čista!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading