OMEKŠIVAČ SE STAVLJA SAMO OVAKO I NIKAKO DRUGAČIJE: Efekat će vas oboriti sa nogu!

Autor: N.J.

Lifestyle

16.02.2023

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste oprali veš, a nakon toga ne da ne miriše lepo, nego ima neki čudan ustajali miris, problem je u načinu sipanja omekšivača.

OMEKŠIVAČ SE STAVLJA SAMO OVAKO I NIKAKO DRUGAČIJE: Efekat će vas oboriti sa nogu!

Foto: Shutterstock

I pored mnogobrojnih trikova za prirodne omekšivače, ili drugačije načine pranja veša koji uključuju dodavanje šećera ili ubacivanje vlažne maramice u bubanj veš mašine, ovo nije ni nalik tome.

Da li ste znali da omekšivač osim što daje lep miris odeći on se može korstiti i za druge stvari po kući na primer za osvežavanje prostorije, oporavljanje starih četki za čišćenje...

Ali, da se vratimo na početak. U čemu je problem pa odeća tako čudno miriše, a tek je oprana?

Iako možda deluje kontradiktorno, ali ako stavite previše omekšivača odeća se teško ispire. To može dovesti do neprijatnih mirisa i potrebno je da stavljate onoliko koliko je naznačeno na tom pakovanju.

Takođe, preporučljivo je da ga koristite za svu odeću podjednako kako bi i vama posle bilo lakše da ispeglate stvari.

Foto: Shutterstock

Žena zatvara veš mašinu

Trik sa šećerom

S obzirom na to da smo napomenuli na početku još neke trikove koje olakšavaju život, a jedan takav je i trik sa šećerom.

Prvo, ako ubacite šećer u veš mašinu smatra se da će tkanina da izgleda novije, a odeća će biti mekša, ali i mnogo lepša. Šećer deluje kao osvezivač boje. Korak je jednostavan. Trebalo bi da umočite garderobu u šećernu vodu i da ostavite tako nekoliko sati.

Nakon što je prošlo određeno vreme, veš perete kao i do sada (normalno). Ovo bi trebalo da spreči veš da gubi boju i da mu vrati svežinu. Takođe, ako imate mnogo obaveza i ne možete da čekate da veš bude potopljen u šećernu vodu, onda možete dodati i direktno u veš mašinu. Tri kašike šećera stavite u deo gde sipate deterdžent ili možete staviti i direktno u bubanj. Rezultati će biti odlični i odeća će biti kao nova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading