REŠITE SE NAJVEĆEG NEPRIJATELJA ZIDOVA U KUPATILU: Buđ će nestati uz pomoć samo jednog sastojka!

Autor: N.J.

Lifestyle

14.02.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Širenje buđi je veoma česta pojava pogotovo u kupatilu ili podrumu.

REŠITE SE NAJVEĆEG NEPRIJATELJA ZIDOVA U KUPATILU: Buđ će nestati uz pomoć samo jednog sastojka!

Foto: shutterstock

U zavisnosti od vrste buđi i stepena širenja čišćenje može biti veoma složeno. Ako se buđ toliko raširila, da joj više baš ništa ne možete onda je najbolje da unajmite nekoga ko će to profesionalno očistiti. Kada je reč o manjim područjima buđi onda se to lakše čisti uz pomoć sredstava koje sigurno već imate kod kuće.

Najbolji način da uklonite buđ

Važno je da sirće koje koristite ima veći nivo sirćetne kiseline. Sirće će ubiti buđ ali zahteva da se malo duže čeka dok ne počne da deluje.

Koliko često se čisti buđ sirćetom?

Područje treba odmah očistiti. Od malo zahvaćenog područja to se može za čas raširiti, a svako područje sa visokim nivoom vlažnosti treba češće proveravati.

Foto: pixabay.com

Čisto kupatilo bez buđi

Oprema:

Potrebna vam je maska, rukavice, sunđer, četka za čišćenje, flašica sa raspršivačem, belo sirće, izbeljivač u prahu. Inače, postoji buđ koja može izazvati alergijske i druge reakcije, zato je važno da budete zaštićeni.

Rad:

Uzmite bočicu sa raspršivačem i obucite neku staru garderobu kako biste je posle bacili na pranje.  Nerazblaženo sirće poprskajte po površini i ostavite da stoji tako jedno sat vremena. Umočite sunđer u vodu i očistite područje gde je bilo sirće. Ako je rastvor ostavio mrlje, onda uzmite izbeljivač. U dve litre tople vode pomešajte pola šolje izbeljivača u prahu. Nanesite ga četkom za ribanje ili sunđerom i ostavite da deluje 30 minuta, a nakon toga isperite čistom vodom, piše “Napravi svoj najlepši dom“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading