SODA BIKARBONA ZA LICE BEZ AKNI, OŽILJAKA I CRVENILA: Nekoliko načina kako da dođete do blistave kože u kućnim uslovima!

Autor: N.J.

Lifestyle

11.02.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Soda bikarbona koristi se kao dodatak mnogim kremama.

SODA BIKARBONA ZA LICE BEZ AKNI, OŽILJAKA I CRVENILA: Nekoliko načina kako da dođete do blistave kože u kućnim uslovima!

Foto: pixabay.com

Pored svakodnevne primene sode bikarbone u čišćenju, sada ovu genijalnu namirnicu možete isprobati za još neke odlične trikove koje ćete pročitati. Ako ste neko ko mnogo pažnje posvećuje prirodnoj kozmetici, obradovaće vas da ovu jeftinu namirnicu možete upotrebljavati za kožu lica.

Zapravo, ako dobro razmislimo mnogobrojne kreme, pogotovo prirodne, dezodoransne sadrže upravo sodu bikarbonu. I kako ima mnogobrojne primene u kulinarstvu, i generalno u kući, soda bikarbona još jednom se pokazala kao odličan saveznik – ovoga puta u borbi za lepšu kožu.

Da biste očuvali čistoću lica koristite je na sledeći način:

Soda bikarbona smanjuje ožiljke od akni, pomaže u rešavanju problema sa bubuljicama i generalno pozitivno utiče na negu kože. Isto, pomoći će da se rešite ožiljaka i crvenila.

Foto: Photo by Nika Akin on Unsplash

Žena nanela kremu na lice

Piling za usne od meda i sode bikabone

U malu činiju pomešate otprilike jednu kašiku sode bikarbone i malo meda, toliko da se sjedini. Nanesite na usne i ostavite da stoji oko 5 minuta, nakon toga isperite.

Soda bikarbona i limun za prelep ten

Kada se umijete, nanesite sodu bikarbonu i pustite da deluje 10ak minuta. Isperite lice, pa vatom natapkajte limunov sok. Nemojte ovo raditi više od jednog puta nedeljno.

Gel protiv mitisera

Treba vam malo gela koji inače koristite za umivanje, malo soli i sode bikarbone. Gel stavite na lice i pustite da deluje oko 5 minuta. Isto, pomoću sode bikarbone možete skinuti šminku, a koža će biti lepa i glatka, prenose “Domaći kolači“.

Kako vi koristite sodu bikarbonu?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading