GINEKOLOG RAZOTKRIVA ČETIRI ZABLUDE O INTIMNOM ZDRAVLJU: Doktorka UPOZORAVA gde grešite i zbog čega se nikako ne smete OVIM kupati

Autor:

Lifestyle

05.02.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Initimno zdravlje jedna je od tema o kojima žene ne pričaju tako rado.

GINEKOLOG RAZOTKRIVA ČETIRI ZABLUDE O INTIMNOM ZDRAVLJU: Doktorka UPOZORAVA gde grešite i zbog čega se nikako ne smete OVIM kupati

Foto: shutterstock

Žena kod ginekologa

Ginekolog Suzana Ansvort otkrila je zablude o intimnom zdravlju i tuširanju. Ona je istakla da je pre svega mnogo važno da razumemo svoje telo. Redovno daje savete ženama na koji način bi trebalo da brinu o svom telu, a sada razotkriva najveće zablude o intimnoj nezi i zdravlju.

Prvo, ona je istakla da je kupovina proizvoda za intimnu negu bacanje novca.

- Mnoge žene me pitaju o intimnom zdravlju i šta bi mogle učiniti da ga poboljšaju, pa bih pre svega rekla da su vaša vagina i tkiva dole zapravo prilično dobri u samočišćenju i da ne treba raditi ništa previše. Ne treba vam posebna rutina pod tušem da biste se brinuli o svom zdravlju oko vagine i vulve i ne morate kupovati puno sredstava za pranje intimne regije. Mnogi proizvodi koji se prodaju za to, posebno oni koji su jako parfemisani, mogu zapravo pogoršati stvari. U vagini ima puno dobrih i zdravih bakterija koje su deo vašeg prirodnog sastava čišćenja i ako se počnete preterano prati, uklonićete te zdrave zaštitne bakterije i omogućiti negativnim bakterijama i mikroorganizmima da rastu - objasnila je doktorka.

Foto: Profimedia

Žena na pregledu kod ginekologa

Ako se to dogodi, onda žene imaju neprijatne simptome.

- Mogli biste razviti probleme sa sekretom, svrbom i bolovima, kao i  bakterijske vaginoze. Za većinu žena, rekla bih da ne morate koristiti nikakve posebne proizvode, međutim, postoji nekoliko situacija u kojima neke stvari mogu biti od pomoći, na primer, suvoća vagine može biti problem za dosta žena, pogotovo nakon menopauze ili trudnoće. Vaginalna hidratantna krema biće korisna za održavanje vlage u tim tkivima - ističe za “Miror“.

Ako koristite parfemisane proizvode od kojih imate simptome lošeg mirisa vagine, a onda se dodatno perete opet istim tim proizvodima, zapravo samo pogoršavate stvar.

- Celo područje se vrlo dobro brine o sebi i ne morate vi previše brinuti o tome - rekla je.

Takođe, morate biti oprezni kada koristite mirišljave kupke, ulje i bombe za kupanje.

- Opet, verovatno želite da izbegnete preteranu upotrebu parfimisanih proizvoda. Kupke mogu biti lepe i opuštajuće i možete koristiti stvari poput bombica za kupanje i što ne, samo pripazite da ih ne koristite prečesto i pobrinite se da se temeljno isperete kad izađete iz kade. Ne ostavljajte nijedan od tih proizvoda na koži jer bi to moglo dovesti do daljih problema - upozorila je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading