ODMAH ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: Trikovi sa aluminijumskom folijom za pranje, peglanje i čišćenje

Autor: N.J.

Lifestyle

09.01.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko zna ove trikove, završava kućne poslove za čas!

ODMAH ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: Trikovi sa aluminijumskom folijom za pranje, peglanje i čišćenje

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Smart Fox

Aluminijumske folije koriste se za umotavanje hrane i čuvanje iste, a ako mislite da se upotrebljava samo za to onda sve vreme živite u zabludi. Foliju možete iskoristiti i za još neke trikove u domaćinstvu i rešiti mnogobrojne situacije i nastale probleme. Domaćice uglavnom izbegavaju sve one poslove koje ne moraju da se odrade, a zaista ne postoji osoba koja baš toliko voli kućne poslove. Svi uglavnom radimo samo kada moramo, i to je pored svakodnevnih obaveza stvarno i logično. Uz ove trikove, znatno ćete sebi olakšati život.

Prvi trik sa folijom - pranje sudova

Ako nemate žicu za pranje neke posude koju ste ispraljali, uradite sledeće. Jednostavno otkinete malo veći komad folije i koristite je umesto žice za pranje.

Foto: pixabay.com

Aluminijumska folija za prekrivanje jela

Drugi trik sa folijom - peglanje veša

Uzmite foliju i stavite je između navlake i daske za peglanje. Potrebno je da sjajni deo bude gore. Tako neće biti potrebe za peglanje druge strane odeće, zato što se toplota reflektuje sa folije.

Foto: shutterstock

Žena drži peglu za veš

Treći trik sa folijom - pranje veša

Pranje i sušenje veša takođe nisu omiljena aktivnost, ali tu bar mašina radi umesto nas. Uz pomoć aluminijumske folije možete sebi olakšati kasnije peglanje veša. Evo i kako. Uzmite dva parčeta folije, a zatim ih savijete u kuglicu. Možete staviti i tri loptice. Ubacite u veš mašinu pre pranja. Smatra se da će ovo ubrzati okretanje, odnosno da će odeća nakon pranja biti sjajnija i mekša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading