KAKO DA SLAVSKI KOLAČI I TORTE OSTANU DUŽE SVEŽI: Saveti zlata vredni za sve domaćice

Autor: N.J.

Lifestyle

19.11.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz pomoć ovih sjajnih trikova kolači će biti sveži i nakon slave.

KAKO DA SLAVSKI KOLAČI I TORTE OSTANU DUŽE SVEŽI: Saveti zlata vredni za sve domaćice

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/Aurora recepti

Sezona slava je već u toku, a tu su nam uskoro i praznici, zato je ovo doba godine baš prepoznatljivo i omiljeno mnogim sladokuscima. Svaka domaćica želi da joj kolači ispadnu najlepši mogući, a uz ove sjajne trikove tako će i biti. Ako ste od onih koji imaju veliki broj gostiju, onda sigurno neki deo kolača pravite i ranije. Pomoću nekoliko saveta sačuvaćete kolačima rok trajanja.

Ako pravite hrskave kolače

Da bi takvi kolači zadržali svoju hrskavost, onda bi trebalo da ih čuvate u  hermetički zatvorenoj posudi. U istu ih stavljate tek nakon što se potpuno ohlade, i onda ih zatvorite i odložite.

Foto: pixabay.com

Mini čizkejk sa jagodom

Kolači od lisnatog testa

Ako pravite kolače od ovakvog ili nekog sličnog testa, pre nego što ih stavite u zamrzivač odložite ih na pola sata u frižider.

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/Aurora recepti

Priprema slavskih kolača

Suve i sitne kolače nikada ne stavljajte zajedno sa kremastim 

Sitne kolače nikada ne držite zajedno u posudi sa kremastim kolačima jer će izgubiti na svojoj teksturi i izgledu. Višak suvih kolača možete da držite u zamrzivaču do 6 meseci, a pre korišćenja ih izvadite i ostavite na sobnoj temperaturu jedno sat vremena.

Kuflof, mafine i čupavce možete čuvati u frižideru 2 - 3 meseca, bitno je samo da ih umotate u foliju i tek onda stavite u posudu. Kolače koje sadrže krem preporuka je da se u roku od tri dana pojedu jer ne bi trebalo da se više od navedenih dana čuvaju u frižideru.

Kako da zamrznete tortu?

Prvo isečete veliki deo i stavite ga na tačnu, a kad se stegne u zamrzivaču nakon jedno sat do dva, onda prebacite u veliku posudu koja je hermetički zatvorena. Najbolje je da je iskoristite u roku od 30 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading