SJAJNI TRIKOVI! Ove sitnice će vam pomoći da na slici u pasošu izgledate kao da koristite FILTER!

Autor: N. J.

Lifestyle

12.10.2022

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li vam je nekada bilo neprijatno kada čovek pogleda začuđeno vas pa u sliku u pasošu?

SJAJNI TRIKOVI! Ove sitnice će vam pomoći da na slici u pasošu izgledate kao da koristite FILTER!

Foto: Unsplash/ Valerie Elash

Fotografije u dokumentima su bolna tema za mnoge od nas. Postoji nekoliko načina koji će vam pomoći da na slici u pasošu ili ličnoj karti izgledate kao da ste koristili filter na društvenim mrežama.

Najveći problem je što fotografije za dokumenta na neki čudan način "izravna lice", zato je prvi zadatak konturisanje lica.

Prvo, hidrirajte kožu kako bi na nju puder bolje legao. Ne treba da koristite jake pudere, već nešto "blaže", a sve nedostatke koje ne uspete da sakrijete pređite preko njih korektorom. Takođe, korektor nanesite ispod obrva, kao i na vrh nosa (samo ako imate mali nos), iznad usana i na sredinu brade. 

Foto: pixabay.com

Šminka

Korektor i puder dobro sjedinite, ali da vam napomenuta mesta ostanu naglašena.

Konturisanje lica

Konturisanje ili naglašavanje određenih delova lica uradićete bolje kremastim bronzerima,  kako bi sve lepše "leglo". Konture bronzerom nanosite na uglove čela (ako imate veće čelo uradite to, pak ako nemate, onda to ne radite), na donje uglove vilice, takođe. Najbitnije je da konture stavite od vrha uha do usana, odnosno ne celom dužinom već samo zamislite da tu imate neku liniju koju bi trebalo da pratite. 

Uzmite bjuti blender i sve to što ste crtali kremastim konturama izblendajte. Bitno je da "stopite" konture sa licem, ali nikada na dole, već na gore. Na taj način vaše lice neće izgledati umorno.

Foto: tiktok.com/LIL_XXTRA

Kokretor

Na sredinu obraza dodajte malo rumenila.

Hajlajter

Određene delove lica dodatno ćete naglasiti hajlajterom. Najbolje je da ga nanesete tankom četkicom duž kosti nosa, iznad gornje usne i iznad jagodične kosti.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading