Koža lica mnogo ispašta kada radite OVO! Otkrivamo kako najbolje da skinete šminku! (VIDEO)

Autor: N. J.

Lifestyle

04.10.2022

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gde grešite kada skidate šminku?

Koža lica mnogo ispašta kada radite OVO! Otkrivamo kako najbolje da skinete šminku! (VIDEO)

Foto: Photo by kevin laminto on Unsplash

Nega lica jedan je od najbitnijih koraka kako biste održavali zdravlje kože. Tretiranje šminkom nekada zna da bude veoma naporno, a ako ne očistite lice dovoljno dobro možete imati brojne posledice.

Influenserka i magistar farmacije Isidora sebe naziva "frikom". Ona je specijalista kozmetikologije i povremeno deli savete o nezi kože putem društvenih mreža.

Ona je pokazala kako nedovoljno očišćena koža nakon šminkanja utiče na zdravlje i lepotu iste.

Koža lica nakon čišćenja samo vlažnim maramicama ostavlja kao trag zapušene pore. Ako umesto maramica koristite micelarnu vodom takođe neće imati bolje rezultate po kožu. Dok duplo čišćenje koje zahteva prvenstveno mleko za čićenje i gel za umivanje lica pokazuje najbolje rezultate. 

Najbolja sredstva za uklanjanje nečistoća

Tip kože je suva, masna, normalna ili kombinovana. Pri izboru preparata kojim ćete tretirati kožu lica najbolje je odrediti kroz razgovor sa dermatologom. Ipak, najčešća je upotreba gela za umivanje, losiona ili mleka za skidanje šminke.

Foto: Photo by Adrian Motroc on Unsplash

Nega kože

Najpopularnije sredstvo među devojkama

Devojke najčešće koriste penu za skidanje šminke. Mnogi navode da je baš ovaj preparat vredan istraživanja, ali i korišćenja. Pena dubinski "diže" sve nečistoće, lako ih uklanja, a da pri tom procesu ne ostavlja osećaj "težine" na licu i lako se uklanja. Nakon korišćenja pene, koža je spremna za tretiranje drugim preparatima.

Redovno nanošenje šminke može iritirati kožu, doprinosi stvaranju akni i mitisera, i podstiče pojavu bora. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading