JELENA ĐOKOVIĆ ZABRANILA DECI DA DUVAJU ROĐENDANSKE SVEĆICE: Evo zašto je donela takvu odluku!

Autor: Republika

Lifestyle

14.10.2021

15:22

Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Jelena u poslednje vreme pokazuje utemeljene strahove za budućnost i razvoj mladih naraštaja. Nedavno je Jelenina izjava da Stefana i Taru ne vaspitava batinama naišla na veliki broj komentara, ali i osuda, a sada je izjavila da njena deca više neće duvati rođendanske svećice.

Printskrin/youtube

Jelena Đoković zabranila deci rođendanske svećice

-  Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti - istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu "Budućnost je sad“.

pixabay.com

Nema više rođendanskih svećica u domu Đokovića, ilustracija

Međutim, osim batina, Jelenina i Novakova deca od sada žive sa još jednim, nesvakidašnjim, pravilom. Naime, kako piše najnoviji Story, Stefan i Tara za svoje rođendane više ne smeju da gase svećice na torti.

- Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj - navela je Jelena i verovatno Stefana i Taru nadalje osudila na rođendane bez gašenja svećica.

Komentari (1)

Loading