BEZ OVOGA NEMA NI SREĆE NITI ZDRAVLJA! Pet glavnih izvora negativnosti kojih se čovek mora rešiti "pošto-poto"!

Autor: Republika

Lifestyle

09.04.2021

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Negativnost je jedna od onih stvari u životu koja ništa dobro ne donosi.

RepublikaFoto: pixabay.com

Svaka osoba biće daleko srećnija ako se oslobodi ovih pet glavnih izvora negativnosti.
 

Obeshrabrenja iz prošlosti
 


To su sve one reči, upućene od strane "malih" ljudi, koji su ti govorili da nećeš postići svoje ciljeve. Svi oni komentari, kojima su te drugi želeli  "spustiti". Svako je imao takvih trenutaka u životu, no trik je u tome da ih jednostavno zaboraviš. Seti se da su oni često bili upućivani iz tuđih nesigurnosti i kompleksa, a to dovoljno govori.
 

Toksični odnosi


 
Bilo da se radi o ljubavi ili prijateljstvu, učinak je isti. Činjenica je da svako od nas u životu još uvek ima jedan ili dva takva odnosa, no tu treba biti itekako oprezan. A ako iz nekog razloga nije moguće rešiti ih se u potpunosti, pobrini se da postaviš jasnu granicu, koja će smanjiti takav uticaj.
 

Manjak podrške
 

RepublikaFoto: Photo by Kaitlyn Baker on Unsplash

Drugim rečima, ako od bilo koje osobe ne dobijaš dovoljno podrške u životu, uvek postoje oni koji su ti je spremni dati. Stvar je u tome da se okreneš ljudima, koji ti to mogu ponuditi, a ne onima od kojih to nikada nećeš dobiti. To ne znači da morate prekinuti sve odnose, to samo znači da si dovoljno mudra da takvim stvarima okreneš leđa. Barem zasad.
 

Strah


 
Strah je veliki izvor negativnosti. Iako je s vremena na vreme sasvim prirodno i normalno osećati strah, sigurno ne želiš da on preuzme kontrolu nad tvojim životom. Tvoj cilj? Smanjiti osećaj anksioznosti na minimum. Tajna je u malo vežbe.
 

Negativna očekivanja
 

I neuspeh je deo života, no ponekad se treba nadati najboljem, barem kako bi sačuvala zdrav razum. Ako ti ne veruješ u sebe, neće ni drugi. Neverojatno koliko lični stav može uticati na događaje oko tebe. Ako očekuješ pozitivnost, ona će ti i doći, ali i obrnuto.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading