7 efikasnih saveta kako da se na prirodan način rešite mrava u svojoj kući ili bašti!

Autor:

Lifestyle

03.06.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada mravi počnu da okupiraju vaš dom morate da budete spremni. Ako niste fan pesticida, a nadamo se da niste pošto mogu biti opasni i za ljude, možete da iskoristite neke od od ovih namirnica koja verovatno već imate u kući. Evo 7 načina da se oslobodite ovih malih štetočina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mravi su društveni insekti, što znači da ako jedan uđe u vaš dom, uskoro će ga slediti i drugi.  Na prvi pogled, mravi deluju poprilično bezopano, ali  mogu da kontaminiraju hranu, unište delove kuće, pa čak i da vas ugrizu! Da ne biste dolazili u ovako neprijatne situacije, evo nekoliko korisnih saveta kako da se na prirodan način rešite mrava u svom domu!

1. Citrusi

Možda vi volite miris citrusa, ali mravi mrze ovaj jak miris. Sačuvajte kore od limuna, pomorandži ili grejpfruta i raspordite ih na ulazna mesta. Iskoristite limunov sok i naprskajte njime stolove, kupatilo i radne površine. Na taj način ćete se otarasiti ovih malih štetočina, a da im pritom ne naudite!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

2. Zrna kafe

Zrna kafe takođe mogu da budu jako efikasna za odvraćanje mrava. Napravite barijeru na ulazu, to im se neće svideti. Takođe možete da napravite i smešu sa uljem od paprike i to naprskate po kuhinji ili željenim mestima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. Kreda

Mravi takođe ne vole linije iscrtane kredom u bašti jer to narušava njihov mirisni trag i ne mogu da prelaze linije. Iskoristite kredu i iscrtajte krugove i linije oko područija gde želite da prestanu da ulaze. Ovo je samo privremeno rešenje, ali ipak je korisno.

4. Cimet

Cimet je poput nekog duplog agenta - čini da vaša kuća miriše predivno ali ujedno uklanja mrave.  Cimet takođe stavite oko područija gde mravi ulaze u vaš dom, kao što su vrata, prozori ili bilo kakve druge male rupe. Podjednako je efikasan i u štapićima, prahu ili ulju. Takođe možete da pomešate cimet sa vodom i time naprskate pukotine, prozore i vrata.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

5. Sirće

Sledeći put kada budete čistili pod, u vodu dodajte nekoliko kapi sirćeta. Na ovaj način imaćete čistu kuću i to bez mrava! Takođe možete koristiti sirće i za brisanje ogledala ili vrata.

6. Biber

Kao što smo već naveli, mravi ne vole jake mirise, samim tim ni miris bibera. Kao alternativu možete da pomešate biber sa vodom i napravite sprej koji je veoma efikasan. Ova metoda čini čuda, a da pritom neće nauditi mravima!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

7. Ulje paprike

Ako imate mrave u kuhinji ili kupatilu, sipajte malo ulja od paprike na krpu i stavite takve krpe po kući. Obavezno ih stavite pored kante za smeće i baštenskih vrata. Mravi, kao što smo već naveli, ne podnose snažne mirise.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading