DA LI ZNATE DA MOŽETE POVEĆATI G TAČKU? Ginekolog Mladenović objašnjava da li je to TREND ili potreba

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Tanja Mladenović kaže da zbog sledećih razloga može doći do slabe elastičnosti vaginalnih zidova.

DA LI ZNATE DA MOŽETE POVEĆATI G TAČKU? Ginekolog Mladenović objašnjava da li je to TREND ili potreba

Foto: Shutterstock, instagram:drtanjamladenovic_

Da li znate da se G tačka može povećati? Doktorka estetske medicine Tanja Mladenović je od skoro ginekolog, a član je Udruženja za estetsku, funkcionalnu i regenerativnu ginekologiju odnosno koosnivač. U skladu sa svojim iskustvom i dugogodišnjim radom u pomenutim oblastima u intervjuu za Republiku ističe da li je moguće povećati G tačku i da li je to bezbedna procedura. Estetska, funkcionalna i regenerativna ginekologija je posebna grana ginekologije koja se bavi poboljšanjem kvaliteta života žene. Kako doktorka ističe nije u pitanju samo trend već i potreba.  

- G tačka predstavlja splet nervnih završetaka na prednjem zidu vagine koji ženi omogućava vaginalni vrhunac, važan ne samo zbog zadovoljstva i lučenja endorfina već i zbog kontrakcije pelvičnih mišića. Međutim, nakon porođaja ili zbog slabosti pelvičnih mišića (što se dešava najčešće zbog dugotrajnog sedenja) ili menopauze, perimenopauze, dolazi do slabe elastičnosti vaginalnih zidova te je G tačka fizički oslabljena - objasnila nam je doktorka.

Takođe, mnoge zanima na koji način se izvodi ova procedura, što je ginekolog temeljno objasnio.

- Generalno, G tačku možemo tretirati hijaluronom ili prp metodom. Kontraindikacije su karcinom, trudnoća, alergija na preparat i vulvovaginalna infekcija. Nakon redovnog pregleda kolposkopom i papa brisom, intervencija se radi u lokalnoj anesteziji, najčešće se koristi sprej ili anestetik krema. Hijaluron ili prp plasira se u anatomski tačno određenom prostoru. Zato je važno da ove procedure obavljaju adekvatno edukovani lekari specijalisti ginekologije - upozorava Mladenović i objašnjava zbog čega se najčešće odluče za uvećanje G tačke hijaluronom:

- Nije u pitanju samo G tačka i poboljšanje kvaliteta intimnog zivota već i stres inkontinencija, suvoća vagine, slabost zidova ženskog polnog organa, anatomske nesrazmere između velikih i malih usana vulve, ožiljci od epiziotomije.   

Dr Tanja Mladenović tvrdi da iako možda ne izgleda tako, ovo je i te kako aktuelna tema u Srbiji i jedna od procedura koja će tek "zaživeti".

- Trenutno je estetska ginekologija postala jako aktuelna kod nas i u svetu, za neke je "must have", a za mnoge zaista zdravstvena potreba - poručila je.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading