GINEKOLOG SLAĐANA OSULA PALJBU PO NEZI INTIMNE REGIJE ŽENA: Ako uradite JEDNO tamo dole, samo možete da navučete INFEKCIJE

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često ćete "naleteti" na prirodne načine negovanja intimne regije.

GINEKOLOG SLAĐANA OSULA PALJBU PO NEZI INTIMNE REGIJE ŽENA: Ako uradite JEDNO tamo dole, samo možete da navučete INFEKCIJE

Foto: PRVA/printscreen

Društvene mreže su postale izvor širenja brojnih lažnih mitova o zdravlju, a nedavno je jedan TikTok video klip izazvao pažnju tvrdeći da je moguće napraviti vaginalete kod kuće od kokosovog i eteričnog ulja čajevca. Istovremeno, pojavile su se i tvrdnje o korisnosti stavljanja jaja od žada u ženski polni organ za regulaciju hormona, menstruacije i bešike. Ginekolog Slađana Raović je u emisiji "150 minuta" na Prva TV objasnila istinitost ovih tvrdnji i rizike samostalnog eksperimentisanja na ovaj način.

- Moramo da se baziramo na zvaničnoj medicini. Va*ina ima određenu pH vrednost, tu se rade kliničke studije, farmaceuti i tehnolozi rade posebne preparate. Sve te domaće radinosti ne bih komentarisala i nisam pristalica toga - objasnila je ginekolog, a zatim se osvrnula na posledice.

Foto: shutterstock

Doktorka objašnjava da li treba koristiti prirodne metode za intimno zdravlje

- Kao prvo, možete da dobijete reakciju od tih biljnih preparata. Ne znači to što je biljno, da je za svakoga zdravo. Lekar preporučuje! - dodala je, a piše "Mondo".

Doktorka tvrdi da ništa na svoju ruku ne treba uzimati, već samo po savetu ginekologa.

- Kada se poremeti pH vrednost va*ine, teško kasnije može da se vrati. Dobre bakterije u njoj čuvaju va*inalnu floru i zdravlje žene. Ukoliko dođe do njihovog smanjenja, one su tada izložene infekcijama. U zavisnosti da li je streptokoka, hlamidija, gljivična infekcija, može ozbiljno da se naruši zdravlje. Ne možemo na svoju ruku da se lečimo - upozorila je za kraj dr Slađana i dodala da se ćelije u ženskom polnom organu regenerišu na svakih 96 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading