TRUDNICA ZAVRŠILA TRAGIČNO NAKON EKSTREMNIH JUTARNJIH MUČNINA: Odbila LEKOVE iz čudog razloga, porodica nije ni slutila da se OVO krije iza svega!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

31.01.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije ni slutila da će joj trudnoća biti toliko teška.

TRUDNICA ZAVRŠILA TRAGIČNO NAKON EKSTREMNIH JUTARNJIH MUČNINA: Odbila LEKOVE iz čudog razloga, porodica nije ni slutila da se OVO krije iza svega!

Foto: Facebook/Easter Stay & Play in memory of Jessica Cronshaw and Elsie Leck

Na veliku žalost nije tako redak slučaj da trudnice i novopečene majke nemaju podršku kakvu treba tokom celog procesa i perioda od strane lekara. 

Iako je to najlepši period za svaku ženu, mnogi propratni simptomi veoma teški i mučni, te ne znamo kako se ko nosi sa njima. 

Tragedija koja je zadesila mladu učiteljicu Džesi Kronšav je sve rastužila

Džesi (26) je bila mlada uspešna devojka, koja je u maju 2022. godine saznala da je trudna sa svojim prvim detetom. Sreći nije bilo kraja jer su ona i njen partner Edi planirali bebu. 

Republika

Foto: Unsplash/John Looy

Džesi i njen suprug su jedva čekali da postanu roditelji

 

Samo nekoliko nedelja kasnije, počela je da pati od trudničke hiperemeze, koja je ozbiljna kompikacija u trudnoći. 

Karakterišu mučnina i povraćanje, što su simptomi uobičajene bolesti trudnoće, u stvari je daleko teža i postoji niz drugih simptoma koje žene imaju.

Mučnina koja se proživljava može biti toliko intenzivna da žene opisuju osećaj kao da su se otrovale, a može biti neumoljiva danju i noću. Povraćanje varira u zavisnosti od težine stanja, može se desiti i do 50 puta dnevno.

Pored ekstremne mučnine i povraćanja, žene mogu iskusiti vrlo pojačan i deformisan miris, što otežava ishranu. Takođe mogu imati prekomernu količinu pljuvačke koju moraju stalno da izbacuju; ovo se naziva ptijalizam i može biti vrlo uznemirujuće i neprijatno.

Džesi je odmah primila terapiju, ali se stanje nije poboljšavalo, njena majka je rekla da se njena ćerka promenila, te je postala veoma tiha i slaba osoba. Izgledala je anoreksično. 

Republika

Foto: pixabay.com

Mlada trudnica je dobila informaciju da će lekovi naštetiti njenoj bebi

U novembru 2022. godine je Džesi otišla sa majkom po garderobu za bebu, ali tada su joj počele paranoične misli, te je govorila kako radnice pokušavaju da joj hakuju telefon.

Taj dan su se obe vratile kući, a majka je primetila da se Džesi ne oglašava već par sati, što joj je bilo čudno. Kada je ušla u sobu, videla je ćerku bez svesti i odmah pozvala Hitnu pomoć. 

Hitno je urađen carski rez u pokušaju da joj se spasi život. Četiri dana kasnije beba je premila, dok je Džesi premila odmah narednog dana, nakon što je pretrpela oštećenje mozga zbog nedostatka kiseonika. 

- Džesi bi bila neverovatna majka Elsi. Nikada neću moći da gledam svoju unuku kako odrasta, ovo me je slomilo. Ništa više neće biti isto - rekla je majka. 

Bol i očaj partnera Edija je sve rasplakao jer je bio uz nju kada su morali da joj isključe aparate za održavanje života. 

- Nije imala snage da ustane iz kreveta zbog konstantnih mučnina. Nakon što je počela da uzima terapije za iste, do nje je dospela informacija da na taj način škodi bebi. Mislim da je izbegavala lekove, iako je nas ubeđivala da nije - rekao je Edi. 

Ovaj tužan događaj je sve prodrmao da shvatimo koliko je ovo stanje opasno i bolno, te je veoma važna edukacija i podrška svim ženama koje prolaze kroz isto. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading