MILENI SU REKLI DA JOJ JE NAKON KIRETAŽE OSTALO NEŠTO I DA ĆE PROĆI UZ KAPI: Iz privatne bolnice je poslali u državnu, a ISTINA je bila BOLNA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pacijentkinja Milena Anđelković uradila je kiretažu u privatnoj bolnici, a kada su videli gde su pogrešili hitno su je poslali u Višegradsku.

MILENI SU REKLI DA JOJ JE NAKON KIRETAŽE OSTALO NEŠTO I DA ĆE PROĆI UZ KAPI: Iz privatne bolnice je poslali u državnu, a ISTINA je bila BOLNA

Foto: PRVA/printscreen

Milena Anđelković je otišla na kiretažu, odnosno prekinula je trudnoću u privatnoj klinici, a kako tvrdi tamo su joj probušili matericu. U stomaku je imala pola litra krvi, a tokom gostovanja u emisiji "Jutro" na PRVA TV ispričala je šta se dogodilo tokom boravka u bolnici.

- Otišla sam na kiretažu 21. decembra u privatnu kliniku, kada sam se probudila obilazila me je sestra i lekar, ništa, delovalo je kao da je sve u redu, imala sam bolove, ali sam smatrala da je to u redu posle zahvata. Posumnjala sam da nešto nije u redu kada sam uradila kontrolni ultrazvuk, oni su meni rekli da pozovem nekog da dođe po mene, da ne mogu sama kući, suprug je stigao i doktor je rekao da ćemo odraditi kontrolni ultrazvuk. Doktor ništa nije govorio tokom ultrazvuka, ćutao je, bilo mi je sumnjivo jer sam imala jake bolove. Sestra je bila na telefonu non stop sa direktorom klinike, izlazila je iz te ordinacije gde su me pregledali i u jednom momentu je šapnula doktoru, "rekao je da je pošaljemo u Višegradsku". Doktor je napisao da je potreban konsultativni pregled u Višegradskoj bolnici, pitala sam ga koliko je hitno pošto kod kuće imam bolesno dete koje u određeno vreme mora da primi terapiju, on je rekao da nije problem, da završim i da odem zbog sumnje da je ostalo citiram "nešto" i da ću to izbaciti kapima koje je napisao - rekla je ona šta se događalo.

Foto: PRVA/printscreen

Mileni Anđelković su probušili matericu tokom kiretaže u privatnoj klinici

Kako tvrdi imala je unutrašnje krvarenje, ali nije postojala jasna slika odakle krvari, i urađen je rez uzduž celog stomaka da bi videli šta je povređeno.

- Probijena je materica, posle toga sanirana je i ušiven je stomak - objasnila je ona.

Doktor Radomir Aničić ginekolog odgovara da li je moguće da doktor ne primeti da je tokom procedure probušio pacijentkinji matericu.

- Prekid trudnoće je intervencija koja se radi na zahtev pacijentkinje i ona mora da bude upoznata sa svim komplikacijama procedure, radi se u bolničkimm uslovima i kao svaka druga medicinska procedura postoji mogućnost da se desi komplikacija kao što su infekcija nakon procedure, zaostajanje produkata trudnoće, perforacija materice koja je najteža komplikacija i koja se desila gospođi. Ono što je važno zašto se žene posle te intervencije nakon dva sata evauliraju na mesto gde je odrađena intervencija je da bi se u tom periodu videlo da li je isključeno da se njeno zdravstveno stanje nakon nekog perioda pogorša. Lekar koji izvrši intervenciju može da uradi ultrazvuk da vidi da li se krv skupla u neki prostor koji je znak da se eventualno radi o perforaciji materice. Unutrašnje krvarenje nakon intervencije se dešava zbog perforacije materice. Sa instrumentima koji su potrebni da izvršite intervenciju možete da oštetite matericu i to podrazumeva dva načina lečenja: ako je povreda takva, može da se desi da to spontano zaraste, ali da žena bude na posmatranju dva, tri dana u bolnici ili ako se desi veća povreda, da se povredi krvni sud to zahteva operativno lečenje - objasnio je doktor u emisiji da s obzirom na to da je neimenovani doktor poslao u Višegradsku u Beograd uočio je šta je uradio tokom operacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading