NIŠLIJKA DOBILA TRI GODINE ZATVORA: Priznala krivicu proizvodnje i prodavanja heroina!

Autor:

Hronika

01.03.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud je utvrdio da je M. S. 15. marta 2022. godine posredovala u kupovini opojne droge heroin.

NIŠLIJKA DOBILA TRI GODINE ZATVORA: Priznala krivicu proizvodnje i prodavanja heroina!

Foto: Rina

Nišlijka M. S. (31) osuđena je na tri godine i četiri meseca zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, tačnije zbog posredovanja u kupovini 0.59 grama heroina. Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koje je M.S. sklopila sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, a sud je istakao da je priznanje dato svesno, dobrovoljno i da optužena nije bila u zabludi prilikom davanja priznanja.

Viši sud je utvrdio da je M. S. 15. marta 2022. godine posredovala u kupovini opojne droge heroin. Optužena je telefonom dogovorila susret sa D. T. u selu Donji Matejevac radi kupovine opojne droge, nakon čega je sa okrivljenim M. Š. došla do kuće D. T, ušla unutra i za novčani iznos od tri hiljade dinara preuzela opojnu drogu heroin. Nakon izlaska iz kuće, drogu je predala M. Š. koji je čekao u kolima. Policija ih je zaustavila u Knjaževačkoj ulici i kod M.Š. pronašla dva paketića supstance u neto masi od 0.59 grama, za koje je veštačenjem utvrđeno da predstavlja opojnu drogu heroin.

- Optužena je telefonom dogovorila susret sa D. T. u u selu Donji Matejevac radi kupovine opojne droge, nakon čega je sa okrivljenim M. Š. vozilom kojim je on upravljao, došla do kuće D. T, ušla unutra i za novčani iznos od tri hiljade dinara koji je dobila od M.Š, preuzela opojnu drogu heroin. Po izlasku iz kuće, drogu je predala M. Š. koji je čekao u kolima. Policija ih je zaustavila u Knjaževačkoj ulici i kod M.Š. pronašla dva paketića supstance u neto masi od 0.59 grama, za koje je veštačenjem utvrđeno da predstavlja opojnu drogu heroin. Na taj način izvršila je krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - navedeno je iz Višeg suda.

M. S. je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i četiri meseca, koju će izdržati po pravnosnažnosti presude, uz uračunato vreme provedeno u pritvoru od 1. juna 2022. do 19. maja 2023. godine. Takođe, sud je naložio da VJT nadoknadi troškove branioca po službenoj dužnosti, DNK veštačenje i da plati određeni iznos Višem sudu.

M. S. je izjavila da je priznanje dala svesno i dobrovoljno, da nije bila u zabludi i da razume da se sporazumom odriče prava na žalbu.

Sud nije obrazložio zbog čega joj je izrekao kaznu od tri godine i četiri meseca zatvora, ali je u presudi navedeno da se radi o osobi koja je već osuđivana, između ostalog, i zbog narkotika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading