AKO OSETITE OVAJ UKUS PRILIKOM KORIŠĆENJA KAPI ZA NOS, ODMAH PRESTANITE: Mnogi rade pogrešno i stvaraju KONTRAEFEKAT, obratite pažnju!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

25.01.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije dovoljno samo staviti kapi u nos, već morate obratiti pažnju na sledeće stavke.

AKO OSETITE OVAJ UKUS PRILIKOM KORIŠĆENJA KAPI ZA NOS, ODMAH PRESTANITE: Mnogi rade pogrešno i stvaraju KONTRAEFEKAT, obratite pažnju!

Foto: shutterstock

Pedijatar i alergolog dr Zakari Rubin nedavno je podelio važne savete o pravilnom korišćenju spreja za nos, ističući greške koje mnogi prave prilikom primene ovog leka. Mnogi od nas su sigurno iskusili gorak ukus nakon korišćenja spreja za nos, ali dr Rubin ističe da to može biti znak da lek ne deluje kako treba.

On objašnjava da pravilno korišćenje spreja za nos može značajno uticati na efikasnost lečenja.

 Kao prvo, dr Rubin upozorava na čestu grešku prilikom usmeravanja spreja za nos.

- Problem kod spreja je taj što može da bude vrlo gorak i zato, ako ga ne uzmete pravilno, možda neće delovati dobro. Ali možete da osetite ukus i to ume da bude stvarno mučno -, naglašava dr Rubin. Mnogi ljudi jednostavno usmere sprej u nos bez posebnog razmišljanja, ali postoji pravilan način za to.

Republika

Foto: youtube.com/Mayo Clinic

Potrebna je pažnja tokom stavljanja kapi za nos


Kada želimo da koristimo sprej za nos, važno je da glavu nagnemo prema napred, kako bi nos bio okrenut prema nožnim prstima. Rasprskivač spreja treba postaviti prema uhu na istoj strani kao i nozdrva u koju se sprej nanosi. Na primer, ako se sprej koristi u levoj nozdrvi, rasprskivač treba usmeriti prema levom uhu. Odrasli bi trebalo da poprskaju obe nozdrve jednom, dok deca treba da urade to samo jednom, prema rečima alergologa.


Dr Rubin takođe savetuje da nakon primene spreja za nos, normalno dišemo i pomičemo glavu napred-nazad kako bismo sprečili curenje leka niz grlo. Ovo može pomoći u efikasnijem delovanju spreja za nos i smanjiti neželjene efekte.

Kao što je dr Zakari Rubin istakao, pravilno korišćenje spreja za nos može značajno uticati na njegovu efikasnost, a samim tim i na olakšanje simptoma alergije, prehlade, zapušenosti i curenja nosa.

Kada je u pitanju korišćenje spreja za nos, pridržavanje uputstava može biti ključno za postizanje željenih rezultata. Sledeći savete pedijatra i alergologa dr Zakari Rubina, možemo poboljšati efikasnost lečenja i izbeći neugodne senzacije prilikom korišćenja ovog leka.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading