NADIMANJE STOMAKA ZAUSTAVITE ODMAH UJUTRU: Ove TRI stavke krenite da praktikujete i ne brinite se!

Autor: M.O.

Lifestyle

21.01.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uradite ovo svako jutro.

NADIMANJE STOMAKA ZAUSTAVITE ODMAH UJUTRU: Ove TRI stavke krenite da praktikujete i ne brinite se!

Foto: shutterstock

Uporna nelagodnost je definitivno hronična nadutost. To je stanje koje koje karakteriše smetnja u radu sistema organa za varenje i stvaranje povećane količine gasova u crevima. Iako je jedna od najčešćih pojava koja prati savremeni način života, svako ovaj problem doživljava drugačije.

Određeni ljudi imaju slabije simptomi koji su sastavni deo svakodnevice, dok drugima nadutost stvara fizičku i psihološku nelagodnost koja može otežati normalne aktivnosti.

Republika

Foto: shutterstock

Ako patite od nadutosti stomaka, ova tri stavke uvrstite u naviku

Najčešći simptomi nadimanja u stomaku su:

  • česti gasovi
  • osećaj težine i punoće kao da imate balon u stomaku
  • osećaja pritiska u stomaku
  • krčanje i glasno klokotanje u stomaku
  • podrigivanje
  • bol u želucu
  • jutarnji gasovi u stomaku

Ipak, postoje stavke koje vam mogu olakšati ovu nelagodnost ako ovo budete odmah ovo ujutru uradili. 

Holi Soto, specijalista za mršavljenje i zdravlje creva, otkrila je tri stvari koje možete da uradite svakog jutra da biste smanjili hronično nadimanje i smršali.

Dovoljan unost tečnosti 

Veoma je važno da održavate odgovarajuću hidrataciju i stalno konzumirate vodu. Ovo je navika koja ima značajne prednosti za one koji se bore sa sa ovim hroničkim problemom. Osobe koje žele da izgube na težini takođe bi trebalo da povećaju unos vode. 

Kvalitetan doručak 

Veoma je bitno da vam doručak bude zasitan i zdrav. Odabir hrane bogate hranjivim wsastojcima kao što su celovita zrna, voće i nemasni proteini, ne samo da oslobađaju esencijalnu energiju već i podstiče sitost, smanjujući verovatnoću prejedanja kasnije u toku dana.

Vežbanje

Veoma je važno da uključite redovno vežbanje u vašu jutarnju rutinu jer je to veoma moćna navika. Višestruke prednosti su za sve koji se bave hroničnim nadimanjem i gubitkom težine. 

Fizička aktivnost stimuliše probavni sistem, podstiče efikasno pražnjenje creva i smanjuje verovatnoću nadimanja. Jutarnje vežbe podstiču metabolizam, doprinoseći sagorevanju kalorija tokom dana i olakšavajući ciljeve upravljanja težinom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading