PRAZNIČNO PREJEDANJE VAS JE OSTAVILO SA DIJAREJOM? Jednostavnih PET saveta će vam vratiti CREVA u normalu!

Autor: M.O.

Lifestyle

09.01.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo provereno deluje.

PRAZNIČNO PREJEDANJE VAS JE OSTAVILO SA DIJAREJOM? Jednostavnih PET saveta će vam vratiti CREVA u normalu!

Foto: pexels.com

Praznična gozba može doneti ne samo radost, već i probleme sa varenjem, poput dijareje. U takvim trenucima, važno je znati koje korake preduzeti kako biste olakšali tegobe i vratili creva u normalu.

Čaj od nane za umirenje stomaka

Nana je poznata po svojim umirujućim svojstvima na stomak. Topao čaj od nane može biti od velike pomoći u smirivanju iziritiranog crevnog trakta i smanjenju dijereje. Redovno konzumiranje ovog napitka može značajno ublažiti nelagodu u stomaku.

Republika

Foto: shutterstock

Rešite se dijareje na prirodan način

BRAT dijeta za obnavljanje normalne funkcije creva


BRAT dijeta, koja se sastoji od banana, pirinča, pasirane jabuke i tosta, može biti od pomoći u slučaju dijareje. Ove lagane namirnice su blage za stomak i pomažu u obnavljanju normalne funkcije creva. Važno je postepeno ih uvoditi kako bi se povratio balans bakterija u crevima.

Probiotici za obnavljanje zdrave crevne flore

Uzimanje probiotika može pomoći u obnavljanju zdrave crevne flore, što može biti od suštinskog značaja nakon pojave dijareje.

Đumbir za smirivanje nadraženog stomaka

Đumbir je poznat po svojim antiinflamatornim svojstvima i može biti od koristi u smirivanju nadraženog stomaka. Dodavanje narendanog svežeg đumbira u čaj ili priprema tople napitke od đumbira mogu biti korisni u slučaju dijareje.

Važno je napomenuti da ukoliko dijareja ne prolazi, potrebno je potražiti savet lekara kako bi se utvrdio uzrok i preporučila odgovarajuća terapija. Takođe, tokom perioda dijareje, ključno je održavati hidriranost organizma, posebno zbog gubitka tečnosti koji prati ovo stanje. Oralni rehidracioni rastvori mogu biti od velike pomoći u nadoknadi izgubljenih elektrolita i tečnosti.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading