DOKTORKA NADA MACURA PODELILA RECEPT ZA JAČANJE IMUNITETA: Vitaminska bomba koja čuva zdravlje, a tako lako se pravi!

Autor: N.J.

Lifestyle

27.10.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probajte domaće piće po receptu Macure.

DOKTORKA NADA MACURA PODELILA RECEPT ZA JAČANJE IMUNITETA: Vitaminska bomba koja čuva zdravlje, a tako lako se pravi!

Foto: Tanjug/D. STANKOVIĆ

Nada Macura

Da li pripremate telo za promenu temperature? Sezona je virusa, gripa, prehlada, zato morate telo nahraniti neophodnim vitaminima. Jednom prilikom, doktorka Nada Macura posavetovala je da konzumirate topao napitak ujutru kako biste se ugrejali, pa tek onda se izlažite niskim temperaturama.

Kada je hladno vreme, unos vitamina važniji je nego ikada. Zato pripremite po sledećem receptu i zaštite se na vreme. Evo jednostavne pripreme za napitak:

Od sastojaka vam je potrebna pomorandža, limun, cvekla, đumbir i šargarepa.

Foto: Shuttestock

Napitak za imunitet

Priprema:

Sve pomenute sastojke prve oljuštite, ako je potrebno, potom sitno iseckajte ili izrendajte i prelijte limunovim sokom. Ako volite dodajte i malo maslinovog ulja.

Poznato je da su sve navedene namirnice odlične za imunitet. Limun je bogat vitaminom C, dok cvekla jača imunitet a mnogi veruju da odlično poboljšava krvnu sliku. Đumbir je snažan sastojak u borbi protiv prehlade, dok ako isti dodajte u vidu praha, pazite kako napitak koji spremate ne bi bio po malo ljut i neprijatan za konzumiranje. Šargarepa je široko poznata kao povrće koje pomaže i "čuva" vid, ima malo kalorija i izuzetno je hranjiva.

Takođe, doktorka savetuje slojevito oblačenje tokom hladnih dana:

- Adekvatno oblačnje je spas za hladna vremena, slojevito se odenite i neće biti zime za vas! Pamučna odeća treba da ide do tela. Vodite računa da zaštitite glavu i uši pošto je vetar izuzetno opasan, pogotovo za one ljude koji imaju problema sa upaloma uha. Deci je takođe imperativ zaštititi uši, jer su oni pogotovo osetljivi - rekla je jednom doktorka Nada Macura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading