Goran Vesić čestitao rođendan ER SRBIJI: Ponosni na impresivan uspeh

Autor:

Vesti

26.10.2023

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan, Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, obeležava deseti rođendan od svog osnivanja 26. oktobra 2013. godine. Ova godina predstavlja poseban jubilej za kompaniju i označava značajnu deceniju transformacije i uspeha.

Goran Vesić čestitao rođendan ER SRBIJI: Ponosni na impresivan uspeh

Foto: ST/Nemanja Pančić

Tokom prve decenije svog postojanja, Er Srbija je ostvarila impresivne rezultate, preoblikavši potpuno svoje poslovanje. Broj destinacija u mreži kompanije je udvostručen, te danas Er Srbija leti do više od 80 redovnih i čarter destinacija širom Evrope, Mediterana, Severne Amerike, Azije i Afrike. Uvedene su i tri interkontinentalne destinacije - Njujork, Tjenđin i Čikago.

Kompanija se može pohvaliti potpunom obnovom svoje flote, a trenutno je u njenom vlasništvu dva širokotrupna aviona tipa Airbus A330-200, 13 uskotrupnih aviona iz porodice Airbus A320, kao i sedam turboelisnih aviona ATR za regionalne letove.

U nedelji koja obeležava ovaj jubilej, Er Srbija je premašila broj od 3,5 miliona prevezenih putnika od početka godine. Očekuje se da će do kraja 2023. godine biti oboren apsolutni rekord od četiri miliona prevezenih putnika u jednoj godini, što je više nego trostruko u odnosu na poslednju godinu pre osnivanja Er Srbije. U prethodnoj deceniji, kompanija je obavila preko 310.000 letova i prevezla više od 25 miliona putnika.

Rođendan Er Srbiji čestitao je i ministar građevine.

- U godini, u kojoj Air Serbia proslavlja deseti rođendan premašeni su svi rekordi u broju putnika i destinacija ka kojima leti naš nacionalni avio-prevoznik. Ponosan zato što sam kao ministar nadležan za saobraćaj deo istorijskih rezultata koje danas beleži Er Srbija. Decenija uspešnog poslovanja je iza vas. Postali ste jedna od najboljih regionalnih avio-kompanija u Evropi. Želim vam da nastavite da nižete poslovne uspehe u vremenu koje je pred vama. - napisao je ministar Vesić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading