SRBI SE POGREŠNO TESTIRAJU NA KORONA VIRUS: Svi OVDE prave grešku, doktorka upozorava na podmukle SIMPTOME!

Autor: M.O.

Lifestyle

08.10.2023

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i dalje beleži rast broja zaraženih korona virusom.

SRBI SE POGREŠNO TESTIRAJU NA KORONA VIRUS: Svi OVDE prave grešku, doktorka upozorava na podmukle SIMPTOME!

Foto: shutterstock

Svima je jasno da raste broj ljudi koji su zaraženi koronom. Za samo sedam dana je u Srbiji testirano nešto više od 20.000 ljudi. 

Verica Jovanović, direktorka Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović Batut otkrila je da je sigurno prisutan veći broj pozitivnih lica na ovaj virus. 

- Možemo da uzmemo kao pretpostavku, koja je prilično tačna, da je sigurno prisutan i veći broj pozitivnih lica, s obzirom da se sve osobe ne testiraju. Svi ovi brojevi nisu zabrinjavajući, oni samo pokazuju da ukoliko postoje pozitivne osobe na SARS-CoV-2, da treba da primenjuju sve one mere koje su i do sada bile aktuelne. Treba se izolovati, izdvojiti se od ostalih članova porodice, ne odlaziti na posao sedam dana i najčešće ovakve infekcije prolaze bez nekih teških i komplikovanih kliničkih manifestacija - rekla je dr Jovanović.

Republika

Foto: shutterstock

Test za korona virus se u većini slučajeva na koristi pravilno

 

Koji su to simptomi korona virusa?

- Obično su to curenje nosa, blaga povišena temperatura, veoma često čak i nema povišene temperature, ali ukoliko se jave malo jače izraženi simptomi respiratorne infekcije, onda svakako treba primeniti sve ono što naši lekari propisuju. Najčešće je to terapija bez antibiotika i za sedam dana prolazi spontano - objasnila je dr Verica Jovanović, prenosi "Blic".

Srbi se pogrešno testiraju na koronu!

- Tek kada se čovek oporavi možemo reći da bolovao je od nečega. Međutim, još uvek nisu otvorene ambulante za koronu i postoji taj problem među ljudima da ih jednostavno upućuju da kupuju reagense u apoteci i da se sami testiraju. Oni su vrlo pouzdani ako se dobro uzme materijal. Ali vi ne znate ako prvi put to radite da taj materijal mora da se uzme malo grublje nego što bi vi sebi to uzeli. Vi bi bilo nežni prema sebi, dok bi profesionalci bili malo grublji - rekla je dr Eleonora Gvozdenović, specijalista infektologije za "Kurir TV".

- Novi sojevi korone nisu nužno i slabiji. Tako se desilo sa nekim epidemijama gripa da su kasnije bili slabiji i tome se nadamo. Međutim i ti slabiji sojevi gripa su izazivali zapaljenja pluća i dovodili su do srtnog ishoda kod osoba koje su bile bolesni od nekih hroničnih bolesti srca i pluća. Onda kada se desi da se grip nakalemi na to, to je dovodilo i do smrtnih ishoda - dodala je za kraj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Kalesu

24.10.2023 13:56

Kada sam, pre nešto više od dve godine, dospeo u subotičku bolnicu zbog infarkta, tehničar na hitnom prijemu mi je uzeo bris za antigen test tako, da mi je (onako rovitom posle dolaska iz Kamenice) naterao suze na oči, kao da uzima bris sa kore velikog mozga, a ne sluznice nosa.