STVARNO NIJE VREDNO RIZIKA! Ne ganjajte akcije kada je reč o sledećim namirnicama: Ugrožavate ZDRAVLJE i svakako ćete ih baciti

Autor: N.J.

Lifestyle

14.05.2023

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada želimo da uštedimo, namirnice koje su na sniženju ne idu nam uvek u prilog.

STVARNO NIJE VREDNO RIZIKA! Ne ganjajte akcije kada je reč o sledećim namirnicama: Ugrožavate ZDRAVLJE i svakako ćete ih baciti

Foto: Photo by Gustavo Fring from Pexels

Kupovina namirnica na sniženju ima svoje prednosti, ali samo kada je u pitanju novac. Mnogi gledaju na kojim proizvodima piše akcija tokom kupovine, kako bi uštedeli. Morate znati da ipak rizik postoji, i da bi trebalo preskočiti kupovinu sledećih namirnica ako su na sniženju.

Jaja

Kada su jaja u pitanju, uvek se potrudite da izaberete najkvalitetnija. Jedino tako ćete izbeći štetne materije koje se nalaze upravo u onim koja su dosta jeftnija.

Foto: shutterstock

Omlet u tortilji

Oštećeno voće i povrće

Znači, ako voće ima tamne mrlje, oštećenja, izgleda smežurano i “staro“, to i pokazuje da je dosta stajalo u marketu i da neće imati ukus, teksturu i hranjive materije koje tražite. Zato bolje potrošite malo dodatnog novca na ono što je kvalitetnije.

Salata u kesi

Salate koje su već spakovane i očišćene mnogo brže gube na svežini jer su već zatvorene. Ako ih kupite po nekoj akcijskoj ceni to vam je signal da je stajalo duže, a s obzirom na to da je i zatvoreno, bolje ne uzimajte.

Foto: pixabay.com

Paradajz sa sirom

Mlečni proizvodi

Proizvodi poput mleka, sira, jogurta uglavnom će se kvariti ubrzo nakon što se otvore. Mleko možete da držite u frižideru do sedam dana, a jogurt od jedne do dve nedelje. Dakle, ako niste sigurni da ćete toliko mleka potrošiti u navedenom vremenskom roku, bolje je da platite punu cenu i uzmete manje pakovanje koje vam neće stajati u frižideru danima.

Foto: Unsplash/Eiliv Aceron

Sipanje jogurta u čašu

Jako mekano voće

Kada kupujete voće poput koštunjavog, citruse, dinje, mango ili avokado kakve je zrelosti najbolje ćete videti ako lagano stisnete. Neće biti izgnječeno ako nije toliko zrelo. Ipak, ako ste uzeli avokado koji je ostao u obliku kako ste ga pritisli znači da bi trebalo da ga zaobiđete. On može stajati u frižideru oko četiri dana, a ako već nije prošao vaš test, to znači i manje.

Hrana iz konzerve koja je udubljena

Konzerve već stoje duže od svih navedenih proizvoda, ali nisu svi proizvodi iz konzerve sigurni za jelo nakon nekog vremena. Mogu se desiti udubljenja, pogotovo ako se sa limenkama grubo rukuje tokom transporta, a savetuje se izbegavanje takvih konzervi. Zato što potencijalno mogu da uđu štetne bakterije.

Foto: Shutterstock

Hrana iz konzerve

Ono što vam svakako neće koristiti

Kada imate mnogo proizvoda koje vam neko nudi, to je primamljivo ali ne uvek i korisno. Ako to nešto što vam se nudi svakako nećete u skorije vreme jesti, piti ili koristiti, nema potrebe ni da kupujete. Pre nego što kupite procenite hoćete li potrošiti dok mu ne istekne rok, jer verovatno nećete.

Hrana za koju nemate mesta

Ako je vaš frižider već pun nemojte gomilati hranu koja nema gde da stane i svakako će se pokvariti.

Foto: Shutterstock

Hrana koja se usmrdela u frižideru

Začini

Oni se neće pokvariti, ali tokom vremena gube svoj ukus i aromu, pogotovo ako su dugo otvoreni. Dakle, ako na primer cimet ne možete da potrošite u roku od tri do šest meseci, nemojte ga kupovati. Umesto toga, odlučite se za manje i jeftinije začine koji su vam sada potrebni, piše “net.hr“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading