NAJUKUSNIJE LEPINJE IZ TIGANJA SPREMLJENE NA TURSKI NAČIN: Neverovatno jednostavne, a dovoljno je da imate brašno, mleko i maslac

Autor: N.J.

Lifestyle

14.05.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepinjice na turski način su čudo ukusa.

NAJUKUSNIJE LEPINJE IZ TIGANJA SPREMLJENE NA TURSKI NAČIN: Neverovatno jednostavne, a dovoljno je da imate brašno, mleko i maslac

Foto: Printscreen/ YouTube/ Enfes Yemek Tarifleri

Ove lepinjice drugačije su od svega što ste do sada spremali jer će ih maslac učiniti savršeno mekanim, ali ne i premasnim. Tajna je u tome kako mesite testo, ali ako ispratite sledeće korake, nećete pogrešiti. Do detalja smo objasnili pripremu, zato iskoristite ovaj savršen recept da spremite jelo.

Potrebno vam je:

400 mililitara tople vode

200 mililitara toplog mleka

90 mililitara ulja

40 grama šećera

10 grama suvog kvasca

840 grama brašna ili sedam kašika

8 grama soli

200 grama maslaca

Priprema:

Toplu vodu sipajte u činiju i dodajte toplo mleko, ulje, šećer i suv kvasac. Zatim promešajte ručnom mutilicom da se sve sjedini. Dodajte so i brašno. Prvo kašikom sjedinite testo. Nastavite rukama da mesite testo. Pokrijte providnom folijom činiju i ostavite da stoji 45 minuta da naraste. Skinite foliju, premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini.

Testo podelite na 18 delova i od svakog formirajte lopticu. Na svaku lopticu stavite kašiku maslaca. Utapkajte maslac rukama i lopticu razvucite. Tri razvučene loptice, odnosno sad već lepinjice stavite jednu preko druge kao na fotografiji.

Zatim testo koje se sastoji od tri lepinjice premesite rukama i formirajte jednu lopticu. Dobićete šest lepinja. Pre pečenja, lepinju rukom razvucite ka spolja, dodajte malo brašna i prstima premesite. Svaka se peče oko pet minuta, kada porumeni okrenite je.

Filujte je po želji, iako mnogi vole kombinaciju šunke i kačkavalja. Šta god da izaberete nećete pogrešiti.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading