AMERI SU REKLI SVOJE! Izašle kvote za finale ZAPADA! Car Jokić ili Kralj Džejms? Evo ko je veći FAVORIT!

Autor:

Sport

14.05.2023

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najvećoj zvezdi Denver Nagetsa se ukazala velika prilika da osvoji šampionski prsten.

AMERI SU REKLI SVOJE! Izašle kvote za finale ZAPADA! Car Jokić ili Kralj Džejms? Evo ko je veći FAVORIT!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Lebron Džejms

Košarkaši Denvera nemilosrdno gaze rivale na putu ka NBA tituli. Posle rutinskog izbacivanja Minesote (4-1), Nagetsi su nešto teže eliminisali i favorizovani Finiks (4-2), te ih u finalu Zapadne konferencije čekaju Los Anđeles Lejkersi, predvođeni najboljim košarkašem planete Lebronom Džejmsom

Sa druge strane, Nikola Jokić i njegov tim igraju najbolju košarku u istoriji ove franšize. Krasi ih timski duh, dok nešto iskusniji Lejkersi, predvođeni strašnim tandemom "kraljom Džejmsom" i "Obrvom" Dejvisom, potvrdili su da ih mnogi prerano otpisuju. To potvrđuje i podatak da su eliminisali branioce titule Golden Stejt Voriorse.

Inače, Nagetsi i Lejkersi su igrali u istoj fazi plej-ofa u kovid-sezoni 2019/20, ali su tada Lejkersi bili brutalni i trijumfovali sa 4:1 u seriji. Predstojeći duel daleko je atraktivniji od potonjeg, pa su kladionice u SAD "izbacile" premijerne kvote za finale Zapada.

Za nijansu veće šanse na pobedu u seriji date su Jokićevom Denveru, a raspon koeficijenata je od 1.67 do  1.90. Za trijumf Lejkersa u seriji kladionice nude kvotu koja se kreće izneđu 2.15 i 2.2.

Ako se gleda broj utakmica u seriji koji će biti odigran, kvota od 7.5 se daje da će neka od ekipa "ometlati" drugu sa 4:0. Za pet mečeva u duelima Lejkersa i Denvera plaća se 4.5,  za šest je kvota 1.95, dok će za maksimalnih sedam i majstoricu dobija koeficijent 2.75.

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms i Nikola Jokić

Prema kladionicama, najeća verovatnoća je da jedna od ekipa obezbedi plasman u veliko finale tokom šest odigranih mečeva. Obezbeđene su kvote i za tačne rezultate u seriji.

Da će Jokić i Nagetsi pobediti u majstorici sa 4:3, kvota je 3.95. Na pobedu Denvera od 4:2 daje se 6.5, za rezultat 4:1 se daje 5.8, a na popularnu "metlu" je kvota najveća i iznosi 12. Sa druge strane, kvote za pobedu Lejkersa od 4:3 su 7.5, za 4:2 kvota je 4.9, za 4:1 je 12, a za 4:0 je 18.

U svakom slučaju, prema bukmejkerima, veće šanse za prolaz imaju Nikola Jokić i Denver Nagetsi. Prvi meč se igra u noći između utorka i srede od 2.30 sati po srednjeevropskom vremenu. 

Uvodna dva susreta igraju se na parketu "Pepsi centra" u Koloradu, potom se seli serija u Kaliforniju, jer će "Stejpls centar" biti domaćin naredna dva meča, a do kraja će se igrati sa jednom promenom domaćinstva (1-1-1), pa je eventualna majstorica na programu pred navijačima "grumenja".

Kompletan raspored plej-of serije Denver Nagets-Los Anđeles Lejkers:

1. meč: Denver Nagets - Los Anđeles Lejkers, 17. maj - 02.30 časova

2. meč: Denver Nagets - Los Anđeles Lejkers, 19. maj - 02.30 časova

3. meč: Los Anđeles Lejkers - Denver Nagets, 21. maj - 02.30 časova

4. meč: Los Anđeles Lejkers - Denver Nagets, 23. maj - 02.30 časova

5. meč (po potrebi): Denver Nagets - Los Anđeles Lejkers, 25. maj - 02.30 časova

6. meč (po potrebi): Los Anđeles Lejkers - Denver Nagets, 27. maj - 02.30 časova

7. meč (po potrebi): Denver Nagets - Los Anđeles Lejkers, 29. maj - 02.30 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading