JOGURT TORTA SA VIŠNJAMA: Ključan je raskošan fil koji će samo ovako uspeti

Autor: N.J.

Lifestyle

13.05.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jogurt torta mnogo je primamljivija nego što zvuči.

JOGURT TORTA SA VIŠNJAMA: Ključan je raskošan fil koji će samo ovako uspeti

Foto: Printscreen/ YouTube/ lecker essen

Verovatno ste i sami čuli ili naleteli na različite verzije torte sa jogurtom. Možda ne zvuči primamljivo, ali promenićete mišljenje nakon svih fotografija. Osvežavajuće i jednostavno za pripremu, već danas moglo bi da se nađe na vašem meniju. Ako želite da isprobate kombinaciju voća i jogurta, nemojte više čekati!

Foto: Printscreen/ YouTube/ lecker essen

Pripremljena jogurt torta

Sastojci:

Za džem:

500 grama višanja (smrznutih)

70 grama kukuruznog skroba

150 grama šećera

150 mililitara vode

Za testo: 

3 žumanceta

Prstohvat soli

80 grama šećera u prahu

80 grama otopljenog putera

1 kašičica ekstrakta vanile

200 grama brašna

1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

500 grama grčkog jogurta

50 grama kukuruznog skroba

1 kašičica ekstrakta vanile

3 belanceta 

Prstohvat soli

130 grama šećera

Foto: Printscreen/ YouTube/ lecker essen

Pripremljena jogurt torta sa višnjama

Priprema:

U šerpi pomešajte višnje koje ste odmrzli i ocedili od viška vode, zatim dodajte skrob, šećer i vodu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite žumanca sa prstohvatom soli i šećerom u prahu, pa dodajte istopljeni puter. Promešajte, pa dodajte vanilu i prosejano brašno. Umesite testo, pa isecite manje parče, pokrijte ga folijom i stavite u zamrzivač na 15 minuta. U kalup za kuglof (ili običan okrugli) utisnite veći komad testa, po dnu i ivicama. Sipajte džem od višanja i poravnajte. Umutite jogurt, skrob i vanilu, a u drugoj posudu kratko umutite belanca sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte šne u jogurt i lagano umešajte. Fil sipajte preko voća i poravnajte. Izvadite testo iz zamrzivača, pa izrendajte preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, piše "Stvar ukusa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading