TRI BRZA RECEPTA ZA SLATKIŠE SA JAGODAMA: Svi su spremni za manje od 10 minuta, a ne zna se koji je lepši!

Autor: N.J.

Lifestyle

07.05.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski tost, korpice sa pudingom ili keks puding kolač sa jagodama - pogledajte recepte za slatkiše koji su spremni za manje od 10 minuta.

TRI BRZA RECEPTA ZA SLATKIŠE SA JAGODAMA: Svi su spremni za manje od 10 minuta, a ne zna se koji je lepši!

Foto: Printscreen/ YouTube/ privatna arhiva

Sveže jagode mame nas danima, i iako je uvek važno da brinemo o svom zdravlju, povremeni slatkiš neće naškoditi. Naravno, ni u čemu ne treba preterivati, kao ni u slatkom, ali nedeljom ili danima kada inače odmarate možete sebi da priuštite da se počastite.

Pronašli smo tri zanimljiva recepta za brzi francuski tost sa jagodama, iako možda ne zvuči primamljivo, čim pogledate fotografije shvatićete zašto smo to birali.

Drugi je klasična brza torta sa keks koricom, upotpunjena pudingom od vanile i jagode, ali i svežim jagodama.

I treće su slatke korpice sa voćem koje između ostalog može ukrašavati po želji.

Francuski tost sa jagodama

Potrebno vam je: 115 grama krem sira, 35 grama šećera u prahu, osam parčića tost hleba, jedno jaje, 60 mililitara mleka i dve kašike šećera.

Pomešajte krem sir i šećer u prahu, a onda isecite ivice hleba. Svaku krišku rasklagijajte. Na ivice stavite smesu i malo iseckanih jagoda. Imajte na umu da ne bi trebalo da preterate sa filom jer će sve iscuriti. Napravite rolnicu. Pogledajte u galeriji kako to da uradite:

Jedno jaje, mleko, dve kašike kristal šećera i malo ekstrakta vanile sjedinite u činiji. Umočite rolnice u smesu, podjednako sa obe strane i pržite na puteru. Po želji uvaljajte ih tako vruće u smesu od tri kašike šećera i kašiku cimeta. 

Torta sa pudingom i jagodama gotova za 10 minuta

Treba vam pleh koji je dimenzija 15 sa 20 centimetara. 

Potrebno vam je: 250 grama mlevenog keksa, 100 grama otopljenog putera, litar mleka, dva pudinga od vanile, jedan puding od jagode, kristal šećer i sveže jagode.

Foto: Printscreen/ YouTube/ Moi Domasni Recepti

Kolač sa jagodama i pudingom

Na dno stavite mleveni keks. Dodajte otopljeni puter i direktno u toj činiji napraviti donju koricu. Poravnajte. 

U šerpu stavite litar mleka i dodajte dve kesice pudinga od vanile. Sjedinite ručnom mutilicom. Dodajte šest kašika krstal šećera. Ponovo sve spojite. Stavite na ringlu da se kuva i mešajte dok se sve ne zgusne. Vreo puding odmah pospite preko mlevenog keksa. Trista grama jagoda sitno iseckajte. U 500 mililitara vode stavite jedan puding od jagode i četiri kašike šećera. Promešajte i kuvate takođe dok se ne zgusne. Roze fil prelijete preko žutog ravnomerno. Odmah dodajte sveže jagode na vrh. Ostavite da se ohladi.

Korpice sa jagodama

Potrebno vam je: četiri žumanceta, jedan margarin, jedna mala pavlaka, brašno oko 300 grama, tri pudinga od vanile i litar mleka.

Foto: Privatna arhiva

Korpice sa jagodama i kivijem

Od žumanceta, brašna, margarina i pavlake napravite testo, ali mali deo margarina ostavite za fil. Dobićete četrdeset malih kuglica koje treba napraviti rukom. Zatim ih ostavite u frižider na dva sata da stoje. Nakon toga se razvijaju u korpice. Peku se u kalupu oko 7 do 10 minuta na 200 stepeni.

Fil: u šerpu sipajte litar mleka, dodajte tri pudinga od vanile i kuvajte na vatri dok se ne zgusne. Dodajte mu malo margarina. Umutite posebno puding sa tim margarinom. Posebno umutite slatku pavlaku.

Foto: Privatna arhiva

Korpice pre stavljanja slatke pavlake

Na dno korpice stavite puding, zatim umućenu slatku pavlaku i na kraju iseckano voće.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading