KAKO SE PRAVI SAVRŠENA SMESA ZA POHOVANJE: Trik koji domaćice koriste kako bi meso bilo unutra sočno, a spolja hrskavo

Autor: N.J.

Lifestyle

07.05.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo ovako meso će biti sočno.

KAKO SE PRAVI SAVRŠENA SMESA ZA POHOVANJE: Trik koji domaćice koriste kako bi meso bilo unutra sočno, a spolja hrskavo

Foto: Unsplash/Orkun Orcan

Pohovanje možete uraditi na nekoliko načina, ali uglavnom sve se zasniva na jajima, brašnu i prezlama. Ne deluje komplikovano, i nije ali ovo je jedini pravi način kako bi jelo bilo uspešno. Obično, pohuje se tako što se meso umoči u brašno, pa u jaja, a onda opet u brašno. Postoji još načina, kao što je jaja, brašno i jaja. Odnosno umočite proizvod prvo u jaja, zatim u brašno, pa ponovo u jaja. 

Kada se meso pohuje ovako uvek će biti sočno iznutra, a spolja će imati hrskavu koricu. Ne brinite, ovako unutrašnjost neće biti živa, a ni žilava. Kada meso ispohujete, morate ga staviti na ubrus kako bi se iscedio višak masnoće, piše "Stvar ukusa".

Doručak za 15 minuta - pohovana palenta

Potrebno vam je: 500 grama palente, 1, 5 litra vode, jedna puna kašičica soli po ukusu, 100 grama rendanog parmezana, biber i kockica putera za podmazivanje.

Za pohovanje: tri jajeta, malo soli, oko 100 grama brašna, oko 200 grama prezli, ulje za prženje, grčki jogurt ili neki drugi umak za mazanje.

Foto: YouTube/ Jelajelena Petrović

Pohovana palenta sa sirom

U šerpu sipajte vodu i so i pustite da provri. Kada je provrilo dodajte palentu i sklonite malo sa ringle. Mešajte da se ne stvore grudvice, a onda dodajte i malo bibera. Smesu prebacite u tepsiju i pustite da se ohladi  (tepsiju premazanu puterom).

Ohlađenu palentu iseći na 20 kockica. Jaja posoliti i umutiti viljuškom, pripremiti brašno i prezle.

Svaku kockicu uvaljati sa svih strana u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle. Palentu pržiti u malo dubljem ulju, isprženu palentu staviti na tanjir obloženim ubrusom da se ocedi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading