OVAKO ĆE SE MRLJE DOSLOVNO OTOPITI: Najbrži TRIK na svetu za blistav šporet bez masnoće

Autor: N.J.

Lifestyle

06.05.2023

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rerna će blistati, a mrlje će nestati!

OVAKO ĆE SE MRLJE DOSLOVNO OTOPITI: Najbrži TRIK na svetu za blistav šporet bez masnoće

Foto: YouTube/ Il Rifugio Perfetto

Čišćenje šporeta može se obaviti i bez mnogo muke. Za neke je ovo dosadan posao, ali na ovaj način neće biti nikada lakši.

Prvo sve izvadite iz rerne. Prokuvajte vodu, i sipajte oko 1, 5 litar u činiju koju ćete staviti u rernu. U vrelu vodu dodajte jednu kašiku amonijaka. Inače, to je dobar proizvod za čišćenje i pravo učinkovito rešenje za mrlje i prljavštine.

Promešajte, zatvorite rernu i ostavite tako preko noći. Sutradan ujutru, izvadite tu posudu u kojoj je bila voda i preostale rešetke iz rerne.

Foto: YouTube/ Il Rifugio Perfetto

Čišćenje unutrašnjosti rerne

Prvi korak: Pokupite sve ostatke vlažnom krpom. Isto uradite i na vratima od rerne.

Drugi korak: Izvadite i rešetke sa strane u unutrašnjosti rerne (ako ih imate). Napunite sudoperu (ako imate mogućnosti da je zatvorite da voda ne otiče), ili kadu. U ovom slučaju možda je bolja kada jer vam je potreban veći prostor. Sipajte vrelu vodu, tek toliko da pokrije rešetke. Zatim, dodajte četiri kesice za pranje šarenog veša, a možete i pokušati sa tabletama za pranje sudova ako nemate te za veš.

Treći korak: Rešetke takođe ostavite celu noć. Ako nisu toliko prljave i masne možete i na nekoliko sati. Sve mrlje će se otopiti, a ako je neka i ostala, pređite još jednom sunđerom. Isperite ih čistom vodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading