KAKO DA PRODUŽITE ROK TRAJANJA JAJIMA: Za ovaj odličan i jednostavan trik potrebno vam je samo ULJE, a koristi se ovako

Autor: N.J.

Lifestyle

03.05.2023

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možete produžiti rok trajanja jajima.

KAKO DA PRODUŽITE ROK TRAJANJA JAJIMA: Za ovaj odličan i jednostavan trik potrebno vam je samo ULJE, a koristi se ovako

Foto: Unsplash/ Sincerely Media

Ako idete u neku veću kupovinu, sigurno da kupujete više kako ne biste stalno morali da se vraćate po nešto. Ipak, kada kupujete jaja stvar je malo drugačija jer ona ne mogu da traju dugo. Ako ih nećete koristiti narednih nekoliko dana, ne morate da se brinete jer postoji trik kako da im produžite rok trajanja.

Pre nego što stavite jaja u frižider, stavite na tufer ili vatu malo ulja. Premažite ih pa ih tek onda stavite u frižider. Ulje će stvoriti neku vrstu zaštitne barijere na površini jajeta i tako ćete im produžiti rok trajanja, prenosi "Stvar ukusa".

Foto: pixabay.com

Ofarbana uskršnja jaja

Pogledajte odlične salate sa jajima koje možete spremiti:

Salata sa tunom i jajima

Potrebno vam je šest kuvanih jaja. Iseckajte nekoliko kiselih krastavčića. Posle toga iseckajte i mladi crni luk po ukusu. U činiji pomešajte četiri kašike jogurta i četiri kašike majoneza i poslolite, a po ukusu dodajte i biber. Izrendajte rotkvice, takođe i jednu trećinu kačkavalja. Jaja sitno iseckajte.

Prvo na dno stavite iseckana jaja, a nakon toga i tunjevinu ili neku drugu ribu. Preko dodajte luk, pa sloj od majoneza i jogurta. Sledeći red neka bude grašak iz konzerve, a onda kukuruz. Za kraj poređajte rotkvice, pa kisele krastavčiće.  Pređite još jednim slojem namaza, a na vrh stavite narendan kačkavalj.

Foto: YouTube/FIT KUCHNIA - Martyna Loch

Salata sa tunjevinom

Salata sa jajima i pečurkama

Tri jaja oljuštite, a tri kisela krastavca sitno iseckajte. Oko 100 grama dinstanih šampinjona takođe sitno iseckajte, najbolje na kockice. Jedan ljubičasti luk iseckajte na malo veće komade. Dodajte malo svežeg ruzmarina, a mladi luk isecite.

Foto: YouTube/FIT KUCHNIA - Martyna Loch

Druga salata sa jajima

Na dno činije prvo stavite sitno iseckana kuvana jaja. Posle toga pomešajte kisele krstavce i pečurke. Dodajte oba luka i ruzmarin, posolite, a kako bi se sve sjedinilo sipajte majonez. Na kraju dekorišite mladim lukom po želji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading