OVE NAMIRICE SE NE DRŽE U FRIŽIDERU JER IM TAKO SKRAĆUJETE ROK TRAJANJA: Stručnjaci upozoravaju - Ovu grešku Srbi najviše prave!

Autor: N.J.

Lifestyle

13.03.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove namirnice nikako se ne drže u frižideru!

OVE NAMIRICE SE NE DRŽE U FRIŽIDERU JER IM TAKO SKRAĆUJETE ROK TRAJANJA: Stručnjaci upozoravaju - Ovu grešku Srbi najviše prave!

Foto: shutterstock

Frižider

Zapravo mnogo namirnica može da preživi bez državanja u frižideru. Za neke je logično da im nije mesto tu. Deluje kao da su svi zbog novog trenda pakovanja namirnica u frižider u organizatore počinju da stvaljaju šta stignu od hrane u isti. Ipak to definitivno nije tako dobro.

- Iako su neki proizvodi u ishrani dobri u kombinaciji jedan sa drugim, oni zapravo ne mogu koegzistirati kada je u pitanju skladištenje. Neke namirnice emituju etilen, gas zbog kog proizvodi prerano sazrevaju. Postoje proizvodi koji su osetljivi na gas i mogu se brže pokvariti ako su mu izloženi. Zato neke namirnice treba da izbegavaju jedna drugu po svaku cenu. Takođe, kada je u pitanju skladištenje namirnica, treba imati na umu da je pojedine namirnice bolje skladištititi van frižidera - objasnila je nutricionistkinja Nataša Đukić.

Ona je odvojila koje namirnice nikako ne bi trebalo da držite u frižideru.

Foto: shutterstock

Žena odlaže namirnice u frižider

Paradajz, krastavac, crveni luk, limun, krompir i beli luk.

Definitivno ljudi su se najviše iznenadili zbog paradajza jer ga najčešće i drže u frižideru.

Znate li zašto baš paradajz?

On potiče iz toplih klima, a kada ga držite u frižideru dolazi do hemijskih promena koji dovode do raspada ćelija, a to se upravo dešava ako je temperatura niža od 10 stepeni. To je dalje problem, jer je skoro svaki frižider namešten na temperturu do šest stepeni.

Takođe, ona je odvojila koja hrana se ne skladišti zajedno. Reč je o avokadu, dinji, jabukama, breskvama i mangu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading