DIJETETIČARKA SAVETUJE KOJE TRI NAMIRNICE MORATE JESTI AKO STE NA DIJETI: Ovako ćete savršeno srediti liniju, a nećete biti gladni!

Autor: N.J.

Lifestyle

10.03.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijetetičarka objašnjava koje tri namirnice morate da dodate ishrani ako ste na dijeti.

DIJETETIČARKA SAVETUJE KOJE TRI NAMIRNICE MORATE JESTI AKO STE NA DIJETI: Ovako ćete savršeno srediti liniju, a nećete biti gladni!

Foto: pixabay.com

Devojka vežba u prirodi

Kako se bliži leto, more i odmori, tako većina žena, a i muškaraca želi telo iz snova. Na tom putu menjanja ishrane i navika, morate znati koje tri važne namirnice nikako ne smete da isključite iz ishrane. Ako ih nikada niste konzumirali vreme je da počnete, čak iako niste na dijeti. Evo koje namirnice su u pitanju. Važno je još napomenuti da sve tri sadrže zdrave masti, vlakna i proteine.

1. Čia seme

Tri supene kašike čia semena sadrže 11 grama vlakana i 5 grama proteina. Njih je baš lako dodati u ishranu kroz smutije ili ovsene kaše. Mikejla Parsli, dijetetičar savetuje da napravite domaći čia puding i tako uzimate ovu neverovatnu namirnicu.

Foto: Unsplash/ Brenda Godinez

Čia puding sa kivijem

2. Seme konoplja

U tri supene kašike ima 10 grama proteina. Bogato je omega 3 i omega 6 masnim kiselinama koje su poznate po odličnom uticaju na zdravlje srca, snizavanje holesterola i krvnog pritiska. Možete ga dodate u salatu, ali i jogurt i ovsene pahuljice.

Foto: pixabay.com

Ovsena kaša sa babanom i borovnicama

3. Lan

Lan možete da kupite u zrnu ili mleveni. Dijetetičarka objašnjava da dve kašike lanenog semena imaju 3 grama proteina, isto toliko vlakana i puno drugih zdravstvenih prednosti.

- Ne samo da će laneno seme biti sjajno jer vam osigurava zdrave masnoće, već se pokazalo da laneno seme sadrži određena svojstva u borbi protiv raka - objasnila je.

Takođe, ona je primetila da se pokazalo kako lan pomaže i smanjenju rizika od karcinoma osetljivih na hormone kao što su rak dojke i rak prostate, piše "Dejli mejl".

Semenke lana možete dodati u ovsene kaše, jogurt ili na primer u pecivo kao što je banana hleb.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading