BRZE JOGURT LEPINJE IZ TIGANJA: Prave se od ČETIRI SASTOJKA i miriše cela kuća

Autor: N.J.

Lifestyle

08.05.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas obavezno spremite jogurt lepinje.

BRZE JOGURT LEPINJE IZ TIGANJA: Prave se od ČETIRI SASTOJKA i miriše cela kuća

Foto: Printscreen/ YouTube/ Brzo i lako

Jogurt lepinje spremaju se samo od četiri sastojka. Brzo ih ukućani pojedu, pa možete i duplirati mere da imate za više dana. Možete ih filovati po ukusu, onim čime najviše volite te će tako sigurno biti još ukusnije. Spremiće ih i početnici, a ukus će vam ulepšati dan.

Potrebno vam je:

Dva jaja

300 mililitara jogurta

600 grama brašna

Jedna kesica praška za pecivo

Foto: Printscreen/ YouTube/ Brzo i lako

Jogurt lepinje prženje

Priprema:

Dva jaja umutite ručnom mutilicom pa dodajte jogurt i kašičicu soli i takođe sjedinite. Dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Rukom sve sjedinite i mesite. Kada ste formirali loptu od testa, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu. Isecite ga nožem na 12 jednakih delova. Od svakog dela formirajte malu lopticu. Svaku lopticu posebno rasklagijajte.

Foto: Printscreen/ YouTube/ Brzo i lako

Prženje lepinje

Formirajte testo veličine kao na fotografiji iznad. Ne treba da bude ni pretanko, a ni preširoko. Zagrejte ringlu i dodajte malo ulja. Kada strana koja se peče dobije male mehuriće, onda treba okrenuti na drugu stranu. Čim dobijete zlatnu boju sa obe strane lepinjice, znači da su pržene. Da bi ukus bio potpun možete filovati nekim krem sirom i šunkom, ili birati neku zdraviju verziju kao što je premaz od tunjevine i paradajza.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading