ČUVENA MAKOVNJAČA SA GOTOVIM KORAMA: Preliv je ključan i sprema se samo od DVA SASTOJKA

Autor: N.J.

Lifestyle

04.05.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je omiljeni slatkiš starijih, ali ni deca mu ne mogu odoleti.

ČUVENA MAKOVNJAČA SA GOTOVIM KORAMA: Preliv je ključan i sprema se samo od DVA SASTOJKA

Foto: YouTube/Kuvajte sa Stašom

Čuvena makovnjača ili baklava sa makom kako je neki zovu je tradicionalni slatkiš koij je pomalo izmenjen. Ovo je pravi izbor uvek kada vam se jede nešto slatko, a tako jednostavno se priprema. Pogledajte recept u nastavku, a ovaj slatkiš je pravo čudo ukusa.

Potrebno vam je:

Pet jaja

400 grama mlevenog maka

Dve čaše šećera

Jedna čaša jogurta

Jedna čaša ulja

Prašak za pecivo

Pakovanje gotovih kora

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom. Jaja trebaju da budu penasta, a kada postanu takva dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo i mak. Sada sve samo promešajte, ne mutite. Pleh nauljite. Stavite prvu koru (ne mora da pokriva ivice samo sredinu). Odnosno stavite pola kore u pleh, a pola izvan, da biste tim što je izvan preklopili. Pre nego što preklopite, sipajte tri pune kašike fila. Preko toga stavite jednu kašiku fila. Onda ponavljate korake. Stavite polovinu kore unutra polovinu izvan, napunite sredinu i preklopite. Sledeće kore mažite sa dve kašike fila unutra.

Pripremu pogledajte u galeriji ispod:

Na vrh sve preklopite sa jednom korom i uvucite ivice sa strane. Premažite je uljem. Stavite još jednu koru i takođe podvite sa strane. Pre pečenja isecite makovnjaču na kockice. Svaku posebno premažite uljem.

Pecite 30 minuta na 180 do 200 stepeni.

Preliv:

U šerpu sipajte 800 mililitara vode i dve čaše šećera. Dodajte jedan isečen limun. Kuvajte oko 10 minuta. Kada je makovnjača ispečena, prelijte je tom smesom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading