OVO JE SPAS ZA CREVA! Jedna kašika ubrzava probavu za samo nekoliko minuta

Autor: N.J.

Lifestyle

08.05.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi napici pomažu i ubrzavaju probavu.

OVO JE SPAS ZA CREVA! Jedna kašika ubrzava probavu za samo nekoliko minuta

Foto: YouTube/ Dijeta meseceve mene

Ako ste svih ovih dana tokom praznika jeli malo više nego što bi trebalo, kako slakiše tako i testo, masnu i jaku hranu ovo je za vas! Pogledajte neke pomoćnike koji regulišu i "najtvrdoglaviju" probavu. 

1. Limun i topla voda

U čašu mlake vode iscedite celi limun i popijte. Ovaj napitak možete konzumirati i preventivno te tako sprečiti probavne smetnje.

2. Maslinovo ulje i limun

Progutajte kašiku maslinovog ulja, po želji razblaženog sa prirodnim sokom limuna. Taj domaći lek za pokretanje probave najbolje je konzumirati ujutro ili nekoliko sati nakon obroka.

Foto: YouTube/ Dijeta meseceve mene

Napitak sa limunom

3. Soda bikarbona i mlaka voda

U čašu mlake vode promešajte pola male kašike sode bikarbone. Ta je namirnica već generacijama poznata kao saveznica loše probave, ali bitno je napomenuti da se treba koristiti samo farmaceutska soda bikarbona bez aluminijuma, koju možete kupiti u apoteci ili u prodavnicama zdrave hrane, objašnjava "Alo".

Foto: pixabay.com

Soda bikarbona u teglici

Prednosti limuna

Limunov sok bogat je vitaminom C, a zbog kalijuma jača imuni sistem. Limun prosečne veličine ima samo 17 kalorija. Podstiče hidrataciju tela, pomaže probavi i održavanju PH vrednosti tela. Pre nego što ga iscedite, "mesite" ga dlanom kako bi izašlo što više soka.

Prednosti maslinovog ulja

Stručnjaci ističu da je maslinovo ulje izuzetno dobro za zdravlje i to je naučno dokazano. Maslinovo ulje bogato je monozasićenim mastima, ima antioksidante i antiinflamatorna dejstva. Dobijeno je iz maslina, ploda maslinovog drveta. Oko 14 odsto ulja čine zasićene masti, oko 11 odsto je polinezasićeno, kao što su omega 6 i omega 3 masne kiseline. Oleinska kiselina zauzima 73 odsto  ukupnog sadržaja. Najbolje je koristiti ekstra devičansko maslinovo ulje. Ono smanjuje upalu, štiti srce na više načina i održava ravnotežu bakterija u probavnom traktu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading