ZAŠTO MORATE SPAVATI BEZ DONJEG VEŠA? Čini čudo za vaše telo, a iako se mnogi bune ovo je posebno bitno za jednu grupu ljudi

Autor:

Lifestyle

21.04.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste nekada spavali bez donjeg veša?

ZAŠTO MORATE SPAVATI BEZ DONJEG VEŠA? Čini čudo za vaše telo, a iako se mnogi bune ovo je posebno bitno za jednu grupu ljudi

Foto: Shutterstock

Devojka se budi nasmejana

Da li ste nekada pomislili koliko bi bilo lepo da spavate bez donjeg veša? Mnogi koji su to uradili istakli su da se zbog toga osećaju oslobađajuće. Zapravo, prema članku iz Shapeua, stručnjaci preporučuju skidanje donjeg veša tokom spavanja, i to objašnjavaju na sledeći način.

- Vaše komode zadržavaju toplinu i vlagu - a bakterije se razvijaju u toplim, vlažnim okruženjima - rekao je urolog Brian Steksa.

Zato, ako vas žulja veš ili se budite znojavi, morate znati šta vam je. Zato da biste se manje znojili, kada spavate bez donjeg veša, vaše telo samo reguliše telesnu temperaturu i samim tim manje se znojite. Takođe, kada spavate bez veša smanjuje se verovatnoća da ćete iziritirati kožu, zato što dopuštate telu da diše.

Foto: Unsplash /Fahad Waseem

Donji veš i brushalteri

Kako navode, ovaj korak odličan je za poizvodnju sperme, a ako planirate dete ovaj način posebno je važan jer ćete biti između ostalog, privlačniji jedno drugom. Za žene koje prolaze kroz menopauzu, spavanje barem bez donjeg veša - trebalo bi da bude potez koji će preduzeti. Kada je žena u menopauzi vaginalni zidovi se stanjuju, a poznati su i česti talasi vrućine koje im se događaju zbog čega je ovaj korak pomoć ka rešavanju problema.

U slučaju noćnog znojenja, ne biste ostali u hladnom, mokrom donjem vešu ako biste spavali nagi.

Sa druge strane, ako niste oduševljeni idejom da spavate bez veša onda bi trebalo da spavate u širokom.

- Ako ikada postoji vreme za nošenje "bakinih gaćica", ovo je to - kaže profesorka za "Your Tango".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading