SPREČITE ŠIRENJE BAKTERIJA I GLJIVICA - I DONJI VEŠ IMA SVOJ ROK: Evo kada je vreme da ga obavezno BACITE, a grudnjaci se menjaju u sledećoj situaciji

Autor: N.J.

Lifestyle

28.03.2023

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle određenog vremena bitno je da bacite donji veš, a razlozi su uglavnom zdravstvene prirode.

SPREČITE ŠIRENJE BAKTERIJA I GLJIVICA - I DONJI VEŠ IMA SVOJ ROK: Evo kada je vreme da ga  obavezno BACITE, a grudnjaci se menjaju u sledećoj situaciji

Foto: Shutterstock

Koliko ste puta otvorili fioku i videli veš koji je doslovno spreman za bacanje, prepun rupica? A onda ga samo vratite i razmišljate "ma obući ću ga". Nije reč o izgledu veša, nego o razlozima kada i zašto bi donji veš trebalo promeniti i baciti. Na primer, kada je reč o brushalteru, oni ne mogu tako brzo da "propadnu", jer se uglavnom ne peru posle svakog nošenja.

Ginekolozi su objasnili kada je vreme za bacanje veša i koliko često bi trebalo prati brushlatere.

Bacanje donjeg veša

Ne postoji tačna informacija koja kaže da se morate rešiti donjeg veša u određenom vremenskom roku, ali većina stručnjaka i proizvođača preporučuje da ga bacite nakon otprilike godinu dana. To je obično kada se delovi donjeg veša, poput lastiša oko struka i nogu, počnu rastezati. Isto, u tom periodu onaj kao "mini uložak" na sredini veša, može početi da zadražava mirise.

Foto: pexels.com

Beli donji veš

Bakterije

Iako je normalno da imate ostatak na donjem vešu od vaginalnog iscedka, morate znati da su dugotrajni mirisi obično znak bakterija. Ako primetite da čak i nakon pranja donjeg veša u vrućoj vodi s blagim deterdžentom ono još uvek miriše čudno, bacite ga!

Mikroorganizmi mogu živeti u području "uloška" vašeg donjeg veša, što dovodi do smrada i mogućih zdravstvenih problema poput infekcija urinarnog trakta, gljivičnih infekcija i iritacije kože. Čist donji veš i područje oko stidnih usana ključno je za sprečavanje bilo kakvih problema.

Foto: shutterstock

Devojka meri obim grudi

Brushlateri

Brushlateri se menjaju kada se žica izvuče ili kada se bretela rastegne. Ako nemaju jak lastiš, izazvaće vam bolove u leđima. Uvek bacite i grudnjak koji vam je neudoban, prenose strani mediji.

Zašto bi trebalo zameniti stare grudnjake i donji veš?

Postoji mnogo razloga za zamenu starog donjeg veša (bakterije), ali budimo realni: ne bi trebalo da se osećate nelagodno u nečemu što nosite ispod odeće svaki dan. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading