KOLIKO JE SPERMA BOGATA PROTEINIMA I KADA SME DA SE "PIJE"? Dve stvari su važne za kvalitet, a ako ovo ne znate bolje ZAOBIĐITE!

Autor:

Lifestyle

09.04.2023

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je sperma stvarno bogata proteinima?

KOLIKO JE SPERMA BOGATA PROTEINIMA I KADA SME DA SE "PIJE"? Dve stvari su važne za kvalitet, a ako ovo ne znate bolje ZAOBIĐITE!

Foto: shutterstock.com

Muški polni organ

Sigurno ste bar nekada čuli da je sperma bogata proteinima. Nedavno je i pevačica Kristina Agilera (42) podsetila na to kada je rekla da je konzumiranje sperme nakon oralnog zadovoljavanja dobro za zdravlje. Ali šta stvarno o tome kažu doktori?

Oni se ne slažu sa ovim mišljenjem. Kako kažu britanski doktori, trebalo bi da potrošite dva galona (oko 9 litara) sperme da biste zadovoljili preporučene dnevne potrebe za proteinima u ishrani. Pored toga, jedna studija je pokazala da prosečno opterećenje sperme (5ml) ima zapravo samo 0, 25 grama. Poređenja radi, belance jednog većeg jajeta u proseku ima oko 3,6 grama proteina. To znači, u teoriji, da biste morali uneti 14 ejakulata da bi odgovarali broju proteina.

Doktorka Deni Maragutakis, stručnjak za intimno zdravlje, objašnjava da li sperma može biti dobar izvor proteina. Ističe da se količina proteina u spermi može razlikovati među muškarcima jer su komponente sperme promenljive sa godinama i zdravljem. Takođe, ona ne može biti zamena za neki drugi izvor proteina.

Foto: Shutterstock

Žena meri penis muškarcu

- Obim ejakulata zavisiće od toga kada je poslednji put masturbirao, ponekad će biti malo više, a ponekad malo manje - rekla je.

Inače preporučena količina proteina po kilogramu telesne težine je 0,75 grama, prema "Britanskoj fondaciji za ishranu", što iznosi oko 56 grama dnevno za muškarce i 45 grama za žene.

Ali nije sve tako crno! Sperma sadrži neke druge hranjive materije prema saznanjima doktorke, a to su limunska kiselina, cink i vitamin B12. Pored toga, ukazala je na važnost polno prenosivih bolesti koje se mogu preneti gutanjem sperme.

Foto: Pixabay

Veličina penisa

- Gutanjem sperme mogu se preneti određene vrste infekcija kao što su hlamidija i gonoreja. Ako ne znate status svog partnera o seksualno prenosivim infekcijama, verovatno je najbolje da ne progutate njegovo seme - objasnila je doktorka, a piše "Mondo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading