DOLAZI TIHO I NENAJAVLJENO: Lekari devojci (24) govorili da UMIŠLJA, i odbacivali simptome opake bolesti - ova tri znaka odala su opasno stanje

Autor: N.J.

Lifestyle

30.03.2023

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simptomi su joj uticali na izvršavanje svakodnevnih zadataka.

DOLAZI TIHO I NENAJAVLJENO: Lekari devojci (24) govorili da UMIŠLJA, i odbacivali simptome opake bolesti -  ova tri znaka odala su opasno stanje

Foto: Shutterstock

Angelina Kubero rekla je kako je išla od lekara do lekara pokušavajući da sazna o čemu se radi. Imala je česte migrene, "maglu" i obamrlost u nogama. Ali, Angelina tvrdi da su joj lerkari rekli "da ne izgleda bolesno" i otpisali njene simptome kao anksioznost, te su je terali da sama ispituje šta joj je.

Suočila se s trogodišnjom borbom i višestrukim odlascima u hitnu pomoć da bi konačno dobila dijagnozu multiple skleroze. Stanje, koje pogađa više od 130.000 Britanaca, može uticati na mozak i leđnu moždinu i može izazvati probleme s vidom, kretanjem, ukusom ili ravnotežom.

To je zato što MS uzrokuje da imunološki sistem greškom napada zaštitni omotač mozga, što polako isključuje telesne komunikacijske sisteme.

To postupno onesposobljava nervni sistem, zbog čega osoba gubi kontrolu nad motoričkim funkcijama celog tela. Mnogi pacijenti postaće delimično ili potpuno paralizovani nakon borbe s bolešću tokom mnogo godina. Govoreći o svojoj borbi za život u "Dobro jutro Amerika", Angelina je opisala svoj put do dijagnoze MS - a.

Foto: Shutterstock

Žena ima glavobolju

- Otišla bih kod lekara, pa u hitnu, onda kod specijaliste, svog lekara... I ne dobijem nikakav odgovor. Svi mi kažu, ne izgledaš bolesno. Svi testovi delovali su normalno.

Nakon magnetne rezonance pokazano je da ima promene na mozgu i zbog dijagnoze bila je zaprepašćena. Imala je toliko pitanja na koja nije imala odgovore. Zato je htela da upozori na tri već pomenuta znaka.

Magla - definiše ih kao iznenadne napade zbunjenosti, zaboravnost, problem sa koncetracijom i nedostatkom mentalne oštrine. Ovaj simptom često remeti proces razmišljanja. Zove se i "magla zupčanika". Takvo oštećenje može se otkriti na MRI skeniranju i to je prvi signal lekaru da neko ima MS.

Drugi rani simptom autoimune bolesti je utrnulost nogu i trnci, što može uzrokovati nedostatak pokretljivosti udova.

Foto: pexels.com

Žena ima bolove na poslu

I poslednje, ali ne i najmanje važno, na popisu simptoma MS-a je migrena.

Migrene su češće kod obolelih kada se suočavaju sa "jačim" simptomima.

Ostali simptomi MS - a uključuju umor, bol, probleme s bešikom, probleme sa crevima, vidom, mentalnim zdravljem i kognitivni pad, piše "Sun".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading