ŠEST MESECI JE IMALA UPORAN KAŠALJ: Doktor nije znao šta joj je, a kada su videli rezultate ispitivanja - SVI SU ZANEMELI

Autor: N.J.

Lifestyle

10.03.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko puta njeni simptomi su jednostavno odbačeni.

ŠEST MESECI JE IMALA UPORAN KAŠALJ: Doktor nije znao šta joj je, a kada su videli rezultate ispitivanja - SVI SU ZANEMELI

Foto: Unsplash/ Olga Kononenko

Hana Brd (24) imala je simptome koji nisu prestajali. Noćni kašalj, znojenje, gubitak težine, osip i sve to tako od odmora. Takvo stanje trajalo je šest meseci. Išla je kod lekara tri do četiri puta nedeljno, ali ništa. Onda je u martu počela da se žali na bolove u leđima. Nakon što je našla lekara koji se više zainteresovao za njen slučaj uspostavljena je dijagnoza raka, vrsta koja utiče na imuni sistem.

Istakla je da joj dijagnoza nije bila šokantna, bilo joj je lakše što konačno zna šta joj je. Problem je bio jer je rak prešao na tri četvrtine pluća. Dosegao je četvrtu fazu - što znači da se proširio na druge delove tela.

Umesto hemioterapije primila je lek koji je manje invazivan, deluje tako što pomaže imunološkom sistemu da prepozna i napadne ćelije raka.

Foto: Shutterstock

Ljudi u čekaonici

- Na pola snimanja tumor mi se smanjio za 80 odsto. Do septembra 2022. završila sam sa hemioterapijom i rak je nestao, što nije normalno. Ja sam jedina osoba u Ujedinjenom Kraljevstvu kojoj su svi ne - Hodgkinovi karcinomi nestali samo hemioterapijom - objašnjava.

Ona savetuje sve da uvek provere svoje dijagnoze na dva mesta, kako biste bili sigurni sa čim se borite.

Svaki put sam išla kod istog doktora, mislim da bi mi dijagnoza bila puno pre postavljena da sam išla kod drugog lekara. Ako mislite da nešto nije u redu, zatražite uput ili drugo mišljenje lekara - poručuje ona za "Sun".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading