PREPORUKA ČUVENOG KARDIOLOGA ZA BOLESTI SRCA: Ovaj recept je star 800 godina i to je prirodni lek za srčane tegobe

Autor: N.J.

Lifestyle

27.02.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj prirodni lek pokazao se korisnim kod srčane insuficijencije, angine pektoris ali i kod težih oboljenja.

PREPORUKA ČUVENOG KARDIOLOGA ZA BOLESTI SRCA: Ovaj recept je star 800 godina i to je prirodni lek za srčane tegobe

Foto: Photo by Mariah Hewines on Unsplash

Prirodni lekovi mogu ojačati srce i krvne sudove. Ali, to nikako ne znači da bi trebalo da izbegavate terapiju koju vam je prepisao kardilog ili neki drugi specijalista. Tvorac čuvenog recepta je časna sestra Hildegard fon Bingen, koja je živela pre osamsto godina, a njen recept za srčane tegobe preuzeli su čak i lekari. Recept je kasnije prenela poznata travarka Marija Trebem, autorka knjige Zdravlje iz Božije apoteke.

Potrebno vam je:

10 svežih stabljika peršuna (bez korena)

Litar domaćeg crnog ili belog vina
Dve kašike vinskog sirćeta
300 grama prirodnog meda

Foto: Shutterstock

Moždani udar

Priprema:

Deset svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima staviti u litar čistog prirodnog vina i dodati 1 - 2 kašike vinskog sirćeta.

Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri.

Zatim dodajte 300 grama meda i ostavite da se krčka još 4 minuta.

Vruće vino procediti i još toplo staviti u flaše koje su prethodno oprane jakim alkoholom. 

Dobro zatvoriti.

Talog koji se formira nije štetan i može se slobodno piti.

Koristite:

Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika dok bolest ne prestane. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period, prenosi "Receptor".

Foto: pixabay.com

Svež peršun

Još prednosti peršuna za srce

Peršun je lekovita biljka i cenjena je u alternativnoj medicini. Ljudi ga često koriste kada imaju sledeće zdravstvene probleme:

Upala

Anemija

Infekcija bešike

Artritis

Nadutost

Slab imunitet

Različiti vredni antioksidansi u peršunu, kao što su vitamin C, vitamin E, beta-karoten, kvercetin i drugi flavonoidi - mogu sprečiti oksidaciju u kardiovaskularnom sistemu, neutralizacijom slobodnih radikala, čime potencijalno smanjuju rizik od srčanih oboljenja.

Poliacetilen jedinjenje, falkarinol, pronađeno u peršunu, ima i anti-inflamatorne i osobine protiv agregacije (slepljivanja) trombocita, što je veoma bitno za sprečavanje srčanih oboljenja i moždanog udara, piše "Mediflora".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading