ULTRA MEKAN HLEB! Napravite ga SAMI uz pomoć osnovnih sastojaka - Niko ne može da mu odoli!

Autor: N.J.

Lifestyle

27.02.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ga napravite ovako, dobićete prelep četvrtasti hleb, mekan kao duša!

ULTRA MEKAN HLEB! Napravite ga SAMI uz pomoć osnovnih sastojaka - Niko ne može da mu odoli!

Foto: YouTube/ table diary

Verujemo da vas je prva fotografija privukla i nije nameštaljka! I vi možete napraviti ovakav hleb uz osnovne sastojke koje sigurno imate kod kuće.

Potrebno vam je:

300 grama brašna

55 grama šećera

110 ml mleka

40 ml vode

Jaje

Kvasac 

35 grama neslanog maslaca

Priprema:

Brašno i šećer sjedinite u činiji. U posebnoj činiji sjedinite mleko, vodu i jedno belance. Spojite ručnom mutlicom dok ne postane penaste strukture. Jednu kašiku mleka i vode ostavite za kasnije, ostalo prespite u činiju sa brašnom. Rukom zamesite testo i ostavite lopticu pokrivenu narednih 20 minuta.

 U kašiku mleka stavite kašiku kvasca pa prespite u testo i sve mesite narednih sedam minuta. Lopticu od testa ostavite pokrivenu narednih 5 minuta. Testo malo rasklagijajte pa preko stavite kašiku soli i neslan maslac. Mesite testo kao da ručno perete veš, znači ne da sve vreme vraćate testo ka unutra već kao da imate "mrlju" na testu pa je razvaličite spolja. Opet ostavite testo na pet minuta. Zatim ga podelite na četiri dela, od svakog fomirajte loptice, pa onda pokrijete providnom folijom i ostavite još 10 minuta.

Maslac uzmite i njim premažite radnu površinu. Od jedne loptice formirajte rolnicu kao na fotografiji iznad. Rolnicu rasklagijajte na 40 centimentara, imate iznad kako. Opet od tog tankog testa formirajte rolnicu samo deblju. Uzmite posudu za hleb koja je četvrtasta, a može i obična, zatvorite malo poklopcem da poraste. Sačekajte da testo ispuni do 90 odsto posude. Peče se poklopljeno, u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 25 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading